https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 12.00
Formába lendültek az UTA-csatárok?!

Kérdésessé vált Mihuţ és Simao moldvai szereplése

Bruno Simao alig tért vissza sérülése után, máris kérdésessé vált játéka                      Valfi
Bruno Simao alig tért vissza sérülése után, máris kérdésessé vált játéka Valfi
Gabriel Stan a napokban arról panaszkodott, hogy elődeitől nem kapta meg a csapat játékosainak adatlapját, amelyből az eddigi sérüléseken kívül a játékos eddigi teljesítménye, jellemzése is szerepelt.


– Nem szeretnék elhamarkodott következtetéseket levonni, de szerintem ennek nagyon egyszerű a magyarázata: sem Lăcătuş, sem Barbu mester nem kedvelte a papírmunkát, ezért a felkészülés ezen részét (is) elhanyagolták. Talán éppen ezért szervez Stan edző beiktatásától kezdve minden hét közepén egy iskolajátékot, amelyen a kevesebbet játszóknak biztosít játéklehetőséget. A múlt héten Pankota volt az aradiak áldozata, míg szerdán este az FCM UTA az Aradi Gloria CTP ellen játszott. Ezt a mérkőzést Daniel Tudor, Marincău, Mărginean, Florin Dan és Zaharia kihagyta, de nélkülük is 3:0-ra nyertek az UTA-sok.

A tesztmeccs első félidejében Stan edző a Mârne – Bălan, Bumbac, Amoreirinha, Vasiljevic – Hora, Cristian Todea, Robert Iacob, Röszel – Oliveira – Bălţoi összeállításban küldte pályára csapatát, míg Mihai Petcuţ a Bălgrădean – Toc, Pleşca, Brânduşe, Gligor – Mitu, Georgiu, Ploscariu, Biscorca – Militaru, Negru 11-et küldte pályára. Az UTA már a 4. percben vezetést szerzett Alexandru Bălţoi révén, de ezt követően nem tudott több gólt lőni. A második játékrészben Stan edző “sort váltott”, s a Huţan – Mihuţ (Pascariu), Chiţa, Buican, Simao (Melinte) – Opriţa, Ibeh, Hidişan, Iulian Ştefan – Edson, Mircea Ilie 11-et küldte pályára. A két csatár még egy-egy gólt szerzett, de Edson akár 4:0-ra is növelhette volna az UTA előnyét, ám a 2. megítélt büntetőt a kapufára rúgta.

Sajnos, Mihuţ és Simao sántikálva hagyták el a pályát, így a Piatra Neamţi Ceahlăul elleni szereplésük kérdésessé vált. Biztató volt viszont Chiţa szereplése, aki a második játékrészben kapott lehetőséget.

A Gloriánál Ardelean – Tau, Şerban, Dubeştean, Ban, Greholea, Sălăjan, Giurgiu, Adrian Popa, Toda, Purece kapott még játéklehetőséget a második játékrészben. A Gloria CTP csapatával kapcsolatos hír még, hogy az időközben a Celtichez szerződött Filaret, Ţucudean és Chindriş után Purece is meghívást kapott a korosztályos válogatottba.

Kapcsolódó anyagok

Moldvai bevetés előtt az UTA

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'