Két érem a cél Zágrábban

2024. április 24. 18:48 (szerda) /

Két érem a célkitűzés a magyar válogatott számára a csütörtöktől (mától) vasárnapig tartó zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

Nagy András főtitkár az MTI-nek elmondta, a két dobogós helyezés mellett két pontszerző helyet is várnak a küldöttségtől, amelyből sérülés miatt hiányozni fog a nehézsúlyú Sipőcz Richárd, míg a szintén harcképtelen Sáfrány Pétert Gőz Roland helyettesíti 90 kilogrammban. A férfiaknál tehát nem lesz minden súlycsoportban magyar induló, a nők pedig 3 kategóriában képviselik a magyar színeket.

„A legfontosabb az, hogy az olimpiai részvételre esélyes hat versenyzőnk minél több pontot gyűjtsön, és stabilizálja a pozícióját”.

A mostani állás szerint Tóth Krisztián (90 kg), Pupp Réka (52), Özbas Szofi (63), Ungvári Attila (81), Gercsák Szabina (70) és kontinentális kvótával Vég Zsombor (100) áll kvalifikációt érő helyen.

A zágrábi kontinenstorna utolsó napján, a vegyes csapatversenyben is indul a magyar válogatott, ebben a fiatalok kapnak lehetőséget.

(MTI)

Hozzászólások