Két magyar páros a negyeddöntőben

Írta:
2018. január 18. 18:56 (csütörtök) /

Pótáék és az Ecseki–Szudi duó élte túl a 16-os páros főtábla csütörtök délelőtti első fordulóját a BOK Sportcsarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen. A másik két magyar kettős kiesett. Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm – a tavalyi, budapesti WT-viadal ezüstérmesei – a Jana Noszkova, Marija Tajlakova orosz kettőssel csapott össze első meccsén, s pontosan játszva, második kiemelthez méltó magabiztossággal nyert. A rivális mindössze 17 pontot tudott csinálni a háromszettes mérkőzés alatt. 

Madarász Dóra és Pergel Szandra is verhető ellenfelet kapott a lengyel Katarzyna Grzybowska-Franc és a többszörös paralimpiai bajnok Natalia Partyka személyében, de a megnyert első játszma után a rivális akarata érvényesült. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar duó 3:1-re maradt alul.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány úgy látta, jobb volt az ellenfél, s ugyan a nyitószettet sikerült elvenni tőlük, a folytatás a reális erőviszonyokat tükrözte.

A férfiaknál először a tavaly meglepetésre elődöntős Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosért szoríthatott a közönség, a kettős nem is okozott csalódást. Négy játszmában legyőzte egyiptomi riválisát, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

A selejtezőből főtáblára jutott magyar-dán duónak, Szita Mártonnak és Tobias Rasmussennek reálisan nem lehetett esélye a második helyen kiemelt szingapúri Kao Ning és Pang Hszüe-csie ellen. Nem is sikerült borítaniuk a papírformát, a legjobb 16 a végállomást jelentette számukra.   

A párosverseny pénteken délután folytatódik, Pótáékra a Sofia Polcanova, Mo Zhang osztrák, kanadai, Ecsekiékre pedig az első helyen kiemelt Patrick Franziska, Jonathan Groth német, dán duó vár a legjobb nyolc között. (MTI)

 

Hozzászólások