Szombat, 2018. október 20., 07.57

Két világ- és négy Európa-csúcs született

Két világ- és négy Európa-csúcs született a rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon, aminek szerdától vasárnapig Koppenhága adott otthont. Pénteken a holland női váltó 4x50 méteres gyorsúszásban a saját, 2014-ben elért rekordját javította meg, vasárnap pedig a 4x50 méteres férfi vegyes váltó döntőjében az orosz csapat döntötte meg a brazilok három éve fennállt csúcsát. A szervezőbizottság közleménye szerint az öt versenynap alatt több mint 35 ezer néző látogatott ki a Royal Arenába, ahol ötszáz önkéntes és 150 újságíró dolgozott. „Az elmúlt öt nap teljes mértékben megerősítette, amit a nyitóünnepségen mondtam: helyes döntést hoztunk, amikor Koppenhágának ítéltük a rendezési jogot” – mondta az esemény zárásaként Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke. Kijelentette, ez volt a kontinentális szervezet egyik, ha nem a legjobb rövidpályás Európa-bajnoksága. „Dán barátaink nagyon magasra tették a lécet a következő kontinensviadalok szervezői számára, mivel itt minden közel állt a tökéleteshez” – fogalmazott az olasz sportvezető.

A közlemény szerint a versenyen 47 ország hétszáz sportolója vett részt, negyven számban hirdettek győztest és hetven kísérőrendezvényt bonyolítottak le.

A magyar válogatott nyolc arannyal-, három ezüsttel- és két bronzzal az éremtáblázat második helyén zárta a kontinensviadalt. A Koppenhágában szerzett 13 érem a magyar úszóválogatott második legeredményesebb szereplése a rövidpályás Eb-k történetében. A legjobban a 2015-ös rövidpályás Eb sikerült: ott 15 éremmel zártunk (11 arany, 3 ezüst és 1 bronz). (m4sport.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'