Kidobta balhézó csatárát az angol kapitány

Írta:
2019. november 12. 16:40 (kedd) /

Raheem Sterling számára nem múlt el nyomtalanul a vasárnapi, Liverpool-Manchester City rangadó, a vendégek csatára ugyanis nehezen viselte el, hogy csapata 3:1-es vereséget szenvedett az Anfield Roadon. Már a meccs hajrájában is voltak kemény pillanatok, az sem volt szép, amikor a 94. percben csúnyán megtaposta Virgil van Dijk lábfejét, de a Joe Gomez elleni összecsapás másnap még folytatódott is.

A felek verbálisan csaptak össze a pályán, volt egy kis lökdösődés is, de Sterlingben megmaradt a sértettség értése. A két játékos hétfőn a válogatott összetartásán futott összes a St George’s Parkban, ahol az étteremben esett neki Gomeznek, úgy kellett őket szétválasztani.

Gareth Southgate szövetségi kapitány kénytelen volt beavatkozni és példát statuálni, így azonnal kitette a csütörtöki, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretből a magáról megfeledkezett futballistát, ugyanakkor a vasárnapi, pristinai, Koszovó elleni összecsapáson ismét számol vele.

„Olyan sportágat űzünk, amelyben vannak indulatok. Elismerem, olyan ember vagyok, akit néha elragadnak az érzelmek” – írta Sterling az Instagramon. A csatár állítólag bocsánatot kért cselekedeteiért, de ez nem volt elég Southgate-nek.

“Úgy döntöttünk, hogy nem számolunk vele a csütörtöki, Montenegró elleni mérkőzésen. Az egyik legnagyobb kihívás számunkra az, hogy képesek vagyunk szétválasztani a klubrivalizálást a válogatott szerepléstől. Sajnos a vasárnapi bajnoki játék érzelmei még túl frissek voltak, úgy gondolom, a csapat érdekeit szolgálja ez a büntetés.” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Southgate lépése azért bátor, mert Sterling kulcsembernek számított az Európa-bajnoki selejtezőkön, hiszen eddig nyolc gólt szerzett és öt gólpasszt adott. (rangado.24.hu)

Hozzászólások