Kiegyenlítette az AMEFA a Crişul elleni párharcot

2014. április 17. 20:08 (csütörtök) /

A férfi vízilabda Szuperliga 5. helyéért lejátszott, szerdán lapzártánk után véget ért nagyváradi második mérkőzésen kiegyenlítette a párharc állását az AMEFA.

Mint arról beszámoltunk, a keddi meccsen az aradiak 12:3-as vereséget szenvedtek a helybéli Crişultól, ami után kevesen gondolták volna, hogy a szerdai találkozón összejön az idegenbeli győzelem, ám végül összejött.

A szerdai második összecsapás első két negyedében fej-fej mellett haladt a két együttes, ám a mérkőzés feléhez érve az aradiak vezettek egy góllal (8:7), a harmadik negyedben a hazaiak átvették ugyan a vezetést, ekkor szintén egy góllal vezettek (11:10), ám az utolsó játékrészre az aradiak védekezése nagyon összeállt, vízilabdás nyelven lehúzták a rolót, míg támadásban kétszer is betaláltak így végül 12:11 arányú győzelmet arattak.

Negyedenkénti eredmények: 4:4, 3:4, 4:2, 0:2.

Aradi gólszerzők: Fürj (4), Gergelyfi (3), Laza (2), Vancsik (1), Băltean (1), Grama (1).

Nagyváradi győzelmével az aradi együttes nagy lépést tett az 5. hely megszerzése felé, ugyanis a soron következő két találkozót Aradon rendezik majd meg április 26–27-én. Az aradi együttesnek mindkét meccset meg kell nyernie ahhoz, hogy 5. helyen zárja az idei idényt.

Hozzászólások