https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 21.22

Kijutott a vb-re a női magyar kéziválogatott

2019. június 06., 17.16
Csütörtök

Miután az első, grazi mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott 41:23-ra legyőzte Ausztriát a világbajnoki selejtezőben, így lényegében biztossá vált, hogy Kim Rasmussen csapata ott lesz a november-decemberi olimpiai kvalifikációs vébén Japánban. A visszavágó sem okozott gondot, a mieink magabiztosan nyerték meg 28:19-re a zalaegerszegi összecsapást.

A szerdai mérkőzés eleje szorosan alakult, a 19. percben még 8-8 volt az állás, nem sikerült leszakítani a riválist. Közben ráadásul megsérült Háfra Noémi, megrándult a térde, így számára korán véget ért a találkozó. A játékrész végére már sikerült ellépni az osztrákoktól elsősorban Klujber és Klivinyi találatainak köszönhetően, a szünetre hatgólossá duzzadt a magyar előny (16:10).

Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy a magyarok a visszavágót is simán nyerik, a találkozót végig kézben tartva, az 55. percben már tízzel vezetve (27:17) győztek végül, még az is belefért, hogy a végére kicsit szétesett a játékunk. A megsérült Háfra helyére beszálló Klujber hat, Klivinyi öt góllal zárta a mérkőzést.

A magyar válogatott kijutása a vébére egy pillanatig nem forgott veszélyben, összességében 27 góllal (69:42) bizonyult jobbnak ellenfelénél a párharcban.

A csoportokat június 29-én sorsolják ki Tokióban. A 24 csapatos vb november 30 és december 15. között lesz Kumamotóban. A világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt. (24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'