Kikapott otthon a Sepsi

Írta:
2019. szeptember 3. 18:14 (kedd) /

Nincs Dinamo-meccs szurkolói balhé nélkül, igazolódott be hétfő este Sepsiszentgyörgyön is. A bukaresti ultrákat ugyan a román szövetség öt idegenbeli mérkőzésről is kitiltotta, ám ők mégis megjelentek a Sepsi OSK stadionjában, magyarellenes rigmusokkal provokálva a hazai nézőket. A csendőrség a kezdés előtt könnygázt is bevetve szorította ki őket a lelátóról, ám miután elindult a játék, visszajöhettek egy elkülönített szektorba.

 

A pályán is a vendégek kezdeményeztek, az első félidőben csak Fejér Béla négy védésével úszta meg gól nélkül a Sepsi. Amikor pedig ő is verve volt, Mihai Neicutescu öt méterről a bal kapufára lőtte a kipattanó labdát. László Csaba együttese csak a félidő végén vált veszélyessé, de Pavol Safranko lövését blokkolták a védők, a szöglet után pedig a szlovák csatár mellé fejelt.

 

Szünet után Safranko már jobban jobban célzott, de közeli fejesét egy kézzel hárította Ricardo Piscitelli kapus. A középpályán kiegyenlítődő játék miatt Fejérnek csak Mattia Montini átlövését kellett védenie, miközben Kilyén Szabolcs szabadrúgása és Sztefan Velev lapos lövése is centikkel ment a Dinamo kapujának jobb alsó sarka mellé.

 

A hajrában a csereként beálló Daniel Popáról kétszer is megfeledkezett a Sepsi védelme, először még fennakadt Răzvan Tincun, másodszor viszont fordulásból, 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A 88. percben Vasvári G. lábában maradt az egyenlítés, a Sepsi kapitánya a kaputól 10 méterre lyukat rúgott, így a székelyföldi csapat elvesztette veretlenségét.

 

LIGA 1

8. FORDULÓ

Sepsi OSK–Dinamo 0:1 (Popa 83.)

Az élcsoport: 1. Gaz Metan 18 pont, 2. CFR 17, 3. Craiova 16, ...8. Sepsi 9, 9. Dinamo. (nemzetisport.hu)

Hozzászólások