JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.25

Kínos döntetlen jött csak össze

Nehéz, idegtépő meccsen van túl az aradi FC UTA labdarúgócsapata, miután csak egy 2:2-es döntetlent hozott ki csütörtök este a Petrolul Ploiești ellen – a 35. perctől a házigazdák emberhiányban játszottak, hosszabb ideig 2:1-re vezetett az UTA, Norbert János elbaltázott helyzete és az azt követő dühkitörés az edző részéről már-már drámai jellegű volt.

A Petrolul a 13. percben gólt szerzett, Stefănescu a kapu bal felén cselezte ki El Hasnit és Miroslav Orlict. Ettől a perctől kezdve szemmel látható volt, hogy az aradi csapat egy kicsit megtört, de nem adta fel: a legtöbb helyzet kihasználója az ifjú David Popa lehetett volna, aki több alkalmat is elszúrt – talán mert csapattársai segítsége nélkül próbált gólt rúgni. Közel fél órával az első félidő kezdete után Antoche elvette a fiatal Miculescutól a labdát, azonban nem túl szabályosan, ezért sárgát kapott a játékvezetőtől – e döntés a későbbiekben kulcsszerepet töltött be. A 35. percben Alex Manea sprintelt egyedül a Petrolul kapuja fele, Antoche becsúszása ezúttal is szabálytalan volt, újabb sárga lapot kapott, kiállították, a büntetőrúgást pedig Cipri Rus rúgta be, kiegyenlítve az eredményt.

A második félidő megkezdése után határozottan és céltudatosan léptek fel a pályára az aradiak – talán az öltözőben kapott fejmosás vagy a komoly elszántság miatt a 49. percben Cipri Rus Miculescutól kapott egy szép passzt, gyors iramban a kapu fele indult és a rövid bal sarokba lőtte a labdát. Az 55. Percben „Mister” Miculescut Mihai Petrára, a  62.-ben David Popát János Norbertre cserélte le – akkor jó döntésnek tűnt, utólag az aradiak edzője megbánta döntéseit. Az aradiak a 10 ember ellen a 2:1-es előnyt egészen a 70. percig tudták tartani, amikor Arnăutu szemtől szemben az UTA kapusával erőteljesen bombázott, Orlic beleért, de nem tudta kivédeni; innentől kezdve Ionuț Popának másodpercenként nőtt a vérnyomása Petra és János gyenge játéka miatt. Az aradiak mind jobban és jobban támadtak, azonban mindegyik kísérlet kudarcba fulladt. Végül négy perc hosszabbítást ítélt a bíró, és ekkor mintha egy csattanóra végződő novellát láthattunk volna: pár másodperccel a végső sípszó előtt Andrei Enescu Norbertnek leírhatatlanul szép passzt adott, a fiatal játékos ment is a labdával a kapu fele egyedül (a les veszélye miatt nem mert annyira szaladni), 20 méterről kapura lőtt, de a rúgás nagyon gyengén sikerült és a labda jóval a kapu mellett szállt el. A meccset lefújták, és ekkor elszabadult a pokol: az aradiak edzője méregtől vörös arccal beszaladt a pályára, és elkezdte kergetni Norbert Jánost, aki gyors futólépésben menekült edzője elől. Ionuț Popát több játékos és a csapat másodedzője kellett visszafogja, hogy balhé ne történjen; aki élő közvetítésben nézte a meccset, láthatta, hogy milyen „boldog” volt az aradiak edzője.

„Ettől a perctől fogva többé nem tagja a csapatnak. Csak a bajom gyűlt meg vele. Az utolsó kihagyott helyzetnél bármelyik szurkoló gólt rúgott volna, csak ő rúgott olyan gyengén abba a labdába. Esélyt adtam neki, nem vette komolyan és eljátszotta szerencséjét. A Petrolul 10 játékossal gyakorolt nyomást ránk, Norbert és Petra pedig csak sétálgattak a pályán.” – nyilatkozta az aradiak edzője a meccs után.

Több alkalmat kihagyva, egy emberrel előnyben sem tudott nyerni az FC UTA – több mint valószínű, hogy lesznek újabb kirúgások a csapatból és a klub újra azért fog küzdeni, hogy megmaradjon a II. Ligában. Szerdán 14 órától a Motorul-stadionban a CS Mioveni-t látja vendégül az aradi együttes.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'