JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 12.33

Korábbi Porsche-főnök lesz a McLaren csapatvezetője

2019. január 10., 17.02
Csütörtök

A Porschétől érkező Andreas Seidl lesz a McLaren Forma–1-es csapatának új ügyvezető-igazgatója – jelentette be a brit istálló csütörtök délután.

A wokingi istálló már az elmúlt évben komoly átszervezéseket kezdett, távozott például Eric Boullier versenyigazgató, ám a McLarenen belüli változtatások nem értek még véget.

A McLaren csütörtökön közleményt adott ki, melyben bejelentette, a korábban a Porsche WEC-programját felügyelő Andreas Seidl ügyvezetőként csatlakozik a csapathoz „a 2019-es idény során”. „Ez egy óriási kiváltság és kihívás, amire készen állok, és amely mellett elköteleztem magam” – mondta a szakember.

„Az, hogy lehetőséget kapok arra, hogy hozzájáruljak a McLaren örökségéhez, igazán különleges és inspiráló. A McLarennek megvan a víziója, a vezetése és a tapasztalata, de a legfontosabb, hogy a szakemberei is ahhoz, hogy visszakerüljön az élre, és nekem abszolút ez lesz a misszióm.” Seidl közvetlenül Zak Brownnak jelent majd, és a három fő részleg munkáját hangolja majd össze.

A csapat technikai igazgatója James Key lesz, aki hamarosan szintén csatlakozik a McLarenhez: a szakember az autó tervezéséért lesz felelős, míg Simon Roberts a gyártási folyamatokat felügyeli. A pályaműveletek koordinálását Paul James csapatmenedzser végi majd. (f1vilag.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'