JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 11.34

Kosaras siker az ELBA–Auto focimeccsen

Az A-osztályban szereplő Temesvári ELBA VKK férfi kosárlabda együttese bebizonyította, hogy a focipályán is megállja a helyét,  ugyanis Radivoi Miatov, a Temes megyei IV. Ligában szereplő Temesvári Auto FC elnöke, egy barátságos mérkőzésre hívta ki lila-fehér együttest.

Dragan Petricevc, az ELBA boszniai szerb vezetőedzője nem bízta a véletlenre csapata sikerét, így a fiatal autós labdarúgók ellen négy ászt húzott ki a zsebéből. Kapuba ált Doru Dudaş, a Temes Megyei Pénzügyi Hivatal ügyvezető igazgatóhelyettese, a hátvédsort az ex-polis Florin Bătrânu irányitotta, középpályára beállt a több alsó osztályú csapatban megfordult Ilie Triţoiu, támadásban, pedig Ionel Ganea, nem más, mint a Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó együttesének a csapatkapitánya segítette, jobban mondva hátráltatta a kosárlabdásokat.

A piros mezesek közül nagyot alkotott Brice „Makelele” Kabengele-Kalala, Czmór Péter és Dan Păltinişanu, akin meglátszott, hogy jócskán örökölt édesapja tehetségéből. Rajtuk kívül pályára lépett Uros Velickovic, Bogdan Stancuţ, Ionuţ Slabu, Vladimir Radmanovac, Nenad Markovic és Andrei Talabă – Milos Pesic és Daniel Tudosă sérülései miatt csupán a kispadról figyelhették a mérkőzést, a keretből a veterán Dragoslav Markovic hiányzott. Bár Bóth István, az ELBA VKK sajtószóvivője Ioan Timofte szereplését is beharangozta… a Boavista egykori futballistája, csak a pálya szélén lévő lacikonyha mellől figyelte a két csapat fociját.

Dragan Petricevic persze nem szalasztotta el az alkalmat, és a rá jellemző csípős bekiabálásokkal próbálta megnevetetni a maroknyi nézőt, bár Ionel Bologban, a mérkőzés bírájában nagy ellenfelére talált, hiszen a Temes megyei focivilágban messzemenőlég a Temesvári Calor technikai igazgatója a leghumorosabb bekiabáló.

Végezetül a kosarasok öt gólt rúgtak, az eredmény mégis 4:2 lett, mert Ionuţ Slabunak sikerült saját kapujába ügyetlenkednie egy labdát. A szokatlan focimeccs egy sörös, csórékolbászos flekkenezésbe torkolt.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'