Péntek, 2018. április 20., 08.04
XX. Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton

Közel húsz egyéni versenyző nevezett, Bogár és Steib között dőlhet el a verseny

Bogár János (1-es rajtszámmal) tavaly egyedüliként teljesítette egymaga a 200 km-es távot, idén jóval több kihívója lesz Valfi-fotó
Bogár János (1-es rajtszámmal) tavaly egyedüliként teljesítette egymaga a 200 km-es távot, idén jóval több kihívója lesz Valfi-fotó

Szombaton délelőtt Békéscsabáról 20. alkalommal rajtol el a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaradon, kerékpár és görkorcsolyatúra. A szervezők adatai szerint idén is rekordot döntöttek, ami a nevezéseket illeti, ugyanis 1500-nál is többen neveztek, legtöbben a kerékpártúrára, ám idén az egyéni futóversenyre is tizenkilencen nevezték részvételüket. Magyarországon tizenegyen (Balogh Róbert, Bogár János, Görgényi András, Nagykéri György, Steib Péter, Szabadkai Péter, Szilágyi Szvetlana, Szőnyi Ferenc, Szudár Erika, Tóth László, Veress Béla), Romániában nyolcan (Avram Elena, Craiu Rodica, Jakab Zoltán, Muşat Adrian, Popa Emil, Popa Sorin Cristian, Turcan Bogdan-Cristian, Vrabie Catalin) adták le nevezésüket a határidőig, azonban az elmúlt évek tapasztalata szerint nem biztos, hogy valamennyien el is indulnak majd a szombat délelőtti rajton.

A névsort böngészve kitűnik a tízszeres győzte Bogár János, valamint a kétszeres győztes Steib Péter neve, de Veress Béla is próbálkozott már a korábbi kiírásokban, várhatóan az első kettő között dől majd el az elsőség, ám a nagyváradi Jakab Zoltán, vagy a sepsiszentgyörgyi Cătălin Vrabie sötét lóként még berobbanhat a köztudatba.

A tavalyi kiírás kettes váltójában az aradi Experienţa Multisport 3. helyen zárta a versenyt két magyarországi, Forest Team és Vasakarat duó előtt. Az 5 fős váltók versenyében Skoda-BCSAC-MAC, Mind System Sashegyi Gepárdok, Háromszék I volt a sorrend a dobogón.

A kerékpárosok „versenyében” taroltak a román versenyzők, Daniel Cattaplan, Ovidiu Ficlenescu, Radu Gligor volt a sorrend a dobogón.

A görkorisok versenyében Bartók Andreas Johan sokadjára védte meg címét a túrán.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a szervezők mindkét helyszínen, azaz a Békéscsabai rajt/célnál, és az aradi célnál műsorral várják a szurkolókat. A szombati célnál a Party Mix szórakoztatja a megjelenteket, valamint nem hiányozhatnak a sörsátrak és emléktárgy árusok sem.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas