Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 02.45
Országos sportlövő-bajnokság

Légpuskával Moldoveanu és Miclăuş céloztak legjobban

A sportlövők a sorozatok közötti pihenőkor sem váltak meg fegyverüktől
A sportlövők a sorozatok közötti pihenőkor sem váltak meg fegyverüktől
Arad – Ahogy arról hírt adtunk, szerdától Aradon zajlik az országos sportlövő-bajnokság 10 méteres légpuska és -pisztoly száma. A szerdai edzésnapot követően tegnap már a felnőtt légpuskások döntőjét is megejtették, míg ma a légpisztoly-döntőre kerül sor. Az ob-n ma délutántól már az ifjúságiak edzéseit rendezik, majd szombaton és vasárnap az ifjúságiak légpuska, illetve légpisztoly számának döntőire kerül sor.

Visszatérve a tegnapi női és férfi 10 méteres légpuska-döntőkre, el kell mondanunk, hogy a korán elhunyt Eugen Roman egykori VSK-vezérigazgató nagyon büszke lett volna az általa megálmodott Sorin Babii sportlövő komplexum sikerére, pontosabban, hogy több évtized után ismét Arad adhatott otthont az országos bajnokságnak.
A női versenyt a Nagyváradi CSU versenyzője, Antonia Miclăuş nyerte 486,6 körrel a 485,1 kört teljesítő Raluca Tudose (Bukaresti Triumf ISK) és a 483,4 körös Gabriela Creţu (Steaua) előtt.
A férfiaknál a pekingi olimpiára már korábban kvótát szerző Alin Moldoveanu (Dinamo) győzött 699,1 körrel. A dobogó másik két fokára a 687,5 körös Alexandru Ioviţă (Iaşi-i Politehnica) és a 685,7 körös Marian Vasile (Steaua) állhatott fel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'