Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 00.02

Lejárt a bajnokság, az FC UTA máris öt játékost szerződtetett le

Balról jobbra: M. Tomozei, F. Iacob, A.B. Stancu, F. Ilie, V. Buhăcianu  (uta-arad.ro-fotó)
Balról jobbra: M. Tomozei, F. Iacob, A.B. Stancu, F. Ilie, V. Buhăcianu (uta-arad.ro-fotó)

Florin Iacob, Alexandru Bogdan Stancu, Marius Tomozei, Valentin Buhăcianu és Florian Ilie a legújabb öt játékos, akik ősztől „piros-fehérben” fognak játszani – az új focisták pénteken délután mutatkoztak be a klub székhelyénél.

Iacob még dolgozott volt az UTA új edzőjével, László Bálinttal, mégpedig a bukaresti Metaloglobusnál. Korábban a Brassói FC, Unirea Tărlungeni, Concordia Chiajna, Sportul Snagov és a Marosvásárhelyi ASA kapusa volt. Alexandru Bogdan Stancu bal hátvéd a Resicabányai Metalul, FC Snagov és Dunărea Călărași egykori játékosa.

Marius Tomozei, a legidősebb futballista az öt közül, játszott még Bálint László „szárnya alatt” a Metaloglobusnál. A CSM Râmnicu Vâlcea, FC Botoșani, Dunărea Călărași, Voința Snagov és Marosvásárhelyi ASA korábbi játékosa. Valentin Buhăcianu csatár az Aerostar Bacăutól szerződött át az FC UTA-hoz – a 2018–2019-es bajnokságban 25 alkalommal rúgott gólt, őt nevezték ki a II. Liga legjobb gólszerzőjének. Florin Ilie védő több hazai csapatnál megfordult (Brassói Korona, Sportul Snagov, Marosvásárhelyi ASA, Gaz Metan Medgyes és a Nagyváradi Luceafărul).

László Bálint edző csak dicsérni tudta új játékosait – a focisták kimondottan örültek, hogy az aradi csapathoz kerültek, és ígérték, mindent beleadnak, hogy a következő bajnokságban minél jobban teljesítsen az UTA.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'