JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 01.10
Nagy lépés Peking felé

Magyarország–Lengyelország 39:30 (17:18)

Magyarország–Lengyelország 39:30 (17:18)
Magyarország–Lengyelország 39:30 (17:18)

Mától kezdve, három egymást követő napon, három selejtezőcsoportban, 12 ország női kézilabdacsapata próbálja megragadni az utolsó lehetőséget arra, hogy megszerezze a pekingi olimpiai torna utolsó 6 szabad helyének egyikét.

Általános megrökönyödésre, és a résztvevő csapatok nagy bosszúságára, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) – mindössze 8 nappal a selejtezők elkezdése előtt!– megváltoztatta a csoportbeosztásokat. Ennek főleg Románia és Magyarország itta meg a levét, mert ebben az új helyzetben mindkettő nehezebb csoportba került, ráadásul, egymás ellenfelei is lettek a bukaresti selejtezőn. A csoport másik 2 résztvevője az a Lengyelország és Japán lett, akik ellen a magyar válogatott csak nehezen tudott nyerni a decemberi franciaországi vb csoportmérkőzésein.

A sok sérültje miatt, balkezes átlövő nélkül Bukarestbe érkező magyarok Lengyelország ellen vívták első meccsüket.

Az első félidőben a lengyelek jól tartották magukat az akkor még elég gyengén muzsikáló magyarok ellen (ezt főleg legjobb játékosuknak, a végül 13 gólt szerző Kudlacznak is köszönhették), sőt, a félidőt is 1 gólos előnnyel zárták.

A magyar lányok a 2. félidő első felében is csak az eredmény után futottak (20:22 is volt a 37. percben), és a 49. percben is még döntetlen (27:27) volt az állás. Az utolsó 10 perc azonban parádésra sikerült: ezt a szakaszt 12:3-ra hozták Görbiczék, begyűjtvén ezzel a nagyon fontos 2 pontot.

Ebben a periódusban, a végig jól játszó Pálinger (aki –bár sérülése miatt 2 hetet kihagyott– ismét csapata legjobbja volt), Tóth és Görbicz mellé Szamoránsky is felnőtt. 

A pekingi repülőjegyhez a lányoknak most már csak Japánt kell legyőzniük, és arra ügyelniük, hogy Románia válogatottjától kilencnél több góllal ne kapjanak ki.

Magyarország gólszerzői: Tóth 14, Görbicz 12(2), Szamoránsky 5, Hornyák 3, Vérten 2, Szűcs 2, Ferling 1.

A nap másik mérkőzésén: Románia–Japán 44:21.

A további program: Lengyelország–Japán, Románia–Magyarország (szombaton 17 órától), Magyarország–Japán (vasárnap, 15 órától), Románia–Lengyelország (17 órakor).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'