Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.50

Mányoki Attila világrekorddal zárta a világ egyik legkeményebb versenyét

Káprázatos idővel úszta át az Északi-csatornát, és ezzel teljesítette az Ocean’s Seven sorozatot.

Mányoki Attila hosszútávúszó sikeresen átúszta az Északi-csatornát, ezzel teljesítette az Ocean's Seven sorozatot. A kihívás során a versenyzők átússzák az Északi-csatornát, a Catalina-csatornát, a Cook-szorost, a Gibraltári szorost, a La Manche-csatornát, a Molokaʻi-csatornát és a Cugaru-csatornát.

A zalaegerszegi sportoló hétfő este egy Facebook-posztban jelentette be, hogy 12:11:20 óra idővel Ocean's Seven világrekord született. Mányoki Attila az észak-írországi Donaghadee-ból indulva a skóciai Portpatricknál ért partot.

A csapattól kapott helyszíni információk alapján a hét, rendkívül nehéz feladatból álló Ocean's Seven sorozat összidejét tekintve – 64:33:05 óra – Mányoki Attila világrekordot döntött, és ő lett a 18. a világon, aki teljesíteni tudta a sorozatot.

A hét csatornaátúszásból álló Ocean's Seven sorozatból már csak ez az egy állomás hiányzott Mányokinak. Tavaly ilyenkor is nekivágott az extrém kihívásnak, de akkor fel kellett adnia a kísérletet.

Akkor az történt, hogy a sok medúzacsípés következtében nem működött jól a légzőrendszere, ezért a száján is próbált levegőt venni. Így azonban nagyon sok tengervizet nyelt, ettől nagyon erős gyomorproblémái lettek, továbbá a tüdejébe is került a sós vízből. A kórházban intenzív osztályon ápolták. (szeretlekmagyarorszag.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'