JelenHaz
Szerda, 2019. november 20., 11.27
Vízilabda-világbajnokság 2019

Märcz Tamás: Mi akár a halállal is játszunk

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtott a spanyolok ellen 13:11-re megnyert világbajnoki csoportmérkőzésen. Ugyanakkor a várható negyeddöntőt megelőző hat napban még tovább kell „húzni felfelé” az együttes formáját.

A spanyolok elleni összecsapásról azt mondta: a három negyeden keresztül tartó kiváló védekezés hozta meg a sikert. „Azokat a lövőket hagytuk ott, akiket mi szerettünk volna, elől pedig élesek voltunk. Elbizonytalanítottuk őket, és kivettük azokat a klasszisaikat, akik el tudnak dönteni mérkőzéseket”. A negyedik negyedben elkövettek egy-két taktikai hibát, amit a spanyolok gyors lefordulásos gólokkal büntettek, ugyanakkor fizikailag nem őrlődtek fel.

„Hat nap múlva újra egy nagyon fontos mérkőzés lesz, amelyen ismét a topon kell majd lennünk, de nem félek a folytatástól. A vizes vb pólótornájának negyeddöntőjében jó eséllyel az A csoport második helyezettjével, az olimpiai bajnok Szerbia, Montenegró vagy Görögország legjobbjaival kerülhetnek szembe. Mindegy, hogy melyik csapat jön, nagyon erős lesz, hogy úgy mondjam, az a halál oldal, mi pedig játszunk akár a halállal is” – mondta a kapitány.

A magyarok következő mérkőzése a Dél-afrikai Köztársaság ellen lesz 19-én hajnali fél háromkor. Märcz Tamás és csapata két győzelemmel és négy ponttal fölényesen vezeti a C-csoportot. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'