JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 23.39
A-osztályú férfi kézilabda-bajnokság

Másodszor veszítenek, mégis veretlenek...

Másodszor veszítenek, mégis veretlenek...
Másodszor veszítenek, mégis veretlenek...

Furcsa módon zajlik a 2. ligás férfi kézisek D-csoportjának bajnoksága: a mezőny 2 csapata, az Aradi Avram Iancu ISK és a Nagyszentmiklósi Unirea keretei nem felelnek meg a szabálykönyvben előírt korkövetelményeknek, ezért – a pályán elért eredményektől függetlenül – minden mérkőzésüket, 10:0 arányban, ellenfelük javára írják, sőt, még büntetőpontot is kapnak.

Vagyis, a mérkőzések mintegy harmada tét nélkül játszódik!

Ennek a csoport listavezetője, az Aradi HC is haszonélvezője lett, mert nagyszentmiklósi veresége után, most, a 8. fordulóban, az Avram Iancu elleni mérkőzését is elvesztette, de utólag, mindkét mérkőzést a javára írták- írják.

Lehet, hogy a HC játékosainak tudatalattiában mindkétszer ez a garantált végkifejlet motoszkálhatott, de az ISK ellen, az 1. fordulóban elért 41:25 után, ez a szombati teljesítményük már nagy visszalépésnek tekinthető, még akkor is, ha sérülés miatt, már a második hete, mellőzni kénytelenek két átlövőjüket (Ţone és Florea). 

Lelkes játékáért, a Dreghici-féle csikócsapat azért mindenképp dícséretet érdemel, ahol Kovács Attila ismét a mezőny legjobbjának bizonyult.

Aradi Avram Iancu ISK–Aradi HC 30:29 (18:14)

Avram Iancu: Stoian, Bozsitz – Avram 6, Călin Crişan 2, Grigoraş, Ilin, Bulgariu 2,  Kovács 13, Ioan Crişan, Filipoiu, Hanc 7.

Edzők: Adrian és Laura Dreghici.

HC: Botez, Jurj – Dacău 1, Ursu 2, Bodonea 1, Sofian 2, Halic 12, Papuc 6,  Gabor, Dermendjin 5, Iosif. Edző: Sabin Dacău.

A mérkőzést az Octavian Fânaţă - Alin Moldoveanu aradi kettős vezette.

Jövő szombaton a HC Temesváron játszik a Banatul ISK ellen, míg az Avram Iancu a Romvag Caracal otthonába látogat.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'