Szombat, 2018. október 20., 11.22

Még nehezebb lesz a BL-ben a magyar csapatoknak

Előny lehet, hogy a BL-ben bármikor esik ki magyar csapat, automatikusan indulhat az Európa Ligában. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) még 2016 végén döntött arról, 2018 nyarától átszervezik a Bajnokok Ligája és az Európa Liga lebonyolítását. Ennek legfőbb hozománya a magyar csapatok számára, hogy a hazai bajnoknak az eddigi három helyett, már négy fordulón kell keresztülverekednie magát, hogy érdekelt legyen a csoportkörben.

Az ok roppant prózai. a szövetség döntése értelmében a négy legerősebb bajnokság (spanyol, angol, német, olasz) első négy helyezettje automatikus résztvevője lesz a csoportkörnek. Ez azt jelenti, a selejtezőben induló klubok számára elérhető főtáblás helyek száma kevesebb lesz, hiszen a 32 helyből 16 máris elkelt és csak a maradék 16 helyért harcol a földrész többi érdekelt csapata.

A bajnoki és nem bajnoki ágak rendszere ugyan megmarad, de a korábbi 10 helyett, csak 6 főtáblás helyért zajlanak a küzdelmek. Ugyanakkor jelentős változás, hogy a BL-selejtezőből kieső összes klub  javítási lehetőséget kap az Európa-liga selejtezőjében. Ez vonatkozik az előselejtezők veszteseire is.

Ugyanis a második számú európai kupaküzdelemben is lesznek előselejtezők, ami a magyar együtteseket még nem érinti. Az itt érdekelt magyar csapatoknak négy selejtezőkört kell játszaniuk a főtáblára kerülésért. (m4sport.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'