https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 03.45

Még tíz napig Temesváron készülnek

Sadoveac bal válla újra 100%-os lehet
Sadoveac bal válla újra 100%-os lehet

A frissen megmenekült Temesvári Politehnica Izometal VKK kézilabdázói egy egyhetes pihenőt követően jövő hét végéig a Constantin Jude Sportcsarnokban készülnek, annak ellenére, hogy a Nemzeti Liga küzdelem sorozata már két hete befejeződött.

A lila-fehér fiúk bizonyára jobb hangulatban tréningeznek, miután a kedd délután a szövetség elfogadta a szabályzatmódosítást, így annak ellenére, hogy a 11-ik kieső helyen végeztek mégis bennmaradtak az első osztályban. Nos, a kéthetes felkészülés bizonyára azért rendelték el Éles József vezetőedző és technikai stábja, hogy végleg levonják a most esedékes következtetéseket: ki marad, és ki távozik a keretből! Természetesen a program kissé lazább a megszokott tétmeccsek közöttitől, de ennek ellenére a fizikai gyakorlatokra, futásra helyezik a hangsúlyt. Június másodikától a kézilabdások egy hosszabb vakációt kapnak: Cristian Fenici és társai csupán július 10-én kell újból edzésre jelentkezniük.

Marius Sadoveac, a gárda talán legértékesebb sportolója ezen a héten Magyarországra utazik, ahol Éles József ajánlására egy budapesti klinikán operálnák meg bal vállát, amely ebben a szezonban igen sok fájdalmat okozott neki – a Poli számos mérkőzésén nélkülöznie kellett a jobbszélső válogatottját.

A temesvári klub házi gólkirálya már átesett egy budapesti kivizsgáláson, az orvos, pedig a műtét szükségessége mellett döntött, annak érdekébe, hogy a sportoló már ne érezze azokat a fájdalmakat, amelyek már szinte két éve beálltak. Az orvosi beavatkozás után körülbelül másfél hónapos lábadozás és felépülés következik, így „Sado” szinte elejétől elkezdheti a nyári felkészülést.     

Jantó Péter, az egyesület ügyvezető igazgatója, aki egyben a csapat másodedzője is a Nyugati Jelennek elárulta, hogy Éles József – a vezetőséggel való konzultálást követően – előbb hozni szeretne öt-hat román és magyar játékost, és majd csak azután küldené el azokat, akik nem férnek a bővített keretbe.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'