Fölszálott a páva

JelenHaz
Vasárnap, 2019. október 20., 02.30

Megbukott a doppingvizsgálaton a világ- és Európa-bajnok magyar kajakos

Fennakadt a doppingvizsgálaton Takács Tamara, világ- és Európa-bajnok kajakos. A 22 esztendős versenyzőt a Magyar Antidopping Csoport ellenőrizte. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tájékoztatása szerint az első fokú eljárás a sportoló négyéves eltiltásával lezárult.  Takács Tamara fellebbezhet, és amíg az eljárás nem zárul le, addig az ICF további részleteket nem közöl az üggyel kapcsolatban.  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2017-ben Takács Tamarát választotta az év legjobb női kajakosának.

A 2018-as éve már korántsem volt ennyire sikeres. Rengeteg sérülés nehezítette az életét, kiszorult a női kajaknégyesből, de a belgrádi Európa-bajnokságon így is aranyérmes lett 5000 méteren, míg 1000 méteren ezüstérmet nyert. 2018 nyarán szakított a legendás Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, majd a portugáliai világbajnokságon már csak 5000 méteren állt rajthoz, és megszerezte a negyedik helyet.

Az idei szezont Kozák Danuta korábbi edzőjének, Simon Miklósnak a csapatában kezdte. Hüttner Csaba szövetségi kapitány is sokat várt tőle, és Takács is úgy nyilatkozott az Origónak, hogy ismét élvezi a kajakozást, és legfőbb célja, hogy bekerüljön a női kajaknégyesbe. (origo.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'