Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 18.04

Megőrültek a Vuelta bringásai, 220 km padlógázon

2019. szeptember 12., 17.51
Csütörtök

A Vuelta a Espana 17. szakaszán merészet húzott a Movistar, és a síknak minősitett szakaszon a hegyimenőnek számító Nairo Quintana lépett előre az összetettben az ötödik helyről a másodikra. A közel 220 kilométeres szakaszon őrült volt a tempó is, 50,6 km/h-s átlaggal hajtot a győztes. Az összetettben Primoz Roglic maradt az élen.

Szerdán a Vuelta a Espana leghosszabb szakaszát rendezték, az Aranda de Duero és Guadalajara közötti 219,6 kilométer elvileg sík volt, kategorizált emelkedőt nem is kellett megmászni, de a kisebb dombokon azért elég sok szintet össze lehetett gyűjteni.

Az ilyen hosszú szakaszokon általában pihennek a favoritok, és átadják a terepet a szökevényeknek vagy a sprinterekért dolgozó csapatoknak, több biciklis viszont felhívta a figyelmet arra, hogy elég erős szél fúj majd, 30-40 km/h-, ami eléggé befolyásolhatja a verseny menetét.

Az őrület mindjárt az elején megkezdődött, 3 kilométer után egy elég nagy csoport formálodott, és meg is lépett a mezőnytől. Többek között itt tekert Quintana is, de szinte mindegyik csapat adott valakit a szökésbe, csak három klubból nem volt ott bringás. Quintana mellett Wilco Kelderman (8. hely, 10:34-es hátrány), Hermann Pernsteiner (10., +12:05) és James Knox (11., +13:26) volt olyan bringás, akire szintén figyelni kellett a összetettben.

Az őrült iram a végére Quintanán is kifogott, tíz másodpercet kapott a győztestől, de azért így is ő volt a nap legnagyobb nyertese. A szakasz előtt első ötben lévő bringásokra 5 perc 19 másodpercet vert, így a hetedik helyről a másodikra lépett előre. Roglic mögött már csak 2 perc 24 másodpercre van, csapattársa, Valverde elé jött be a kolumbiai, aki közel nyolc perc hátrányt szedett össze korábban.

Kelderman a nyolcadikról az ötödikre, James Knox a 11.-ről a nyolcadik helyre lépett előre. Utóbbi azt nyilatkozta az Eurosportnak, hogy szinte sprinteltek a rajt után, aztán 4 óra 20 percen keresztül padlógázon mentek. (index.hu)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'