https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 12.19
Ploieşti-i Asesoft ESK–Temesvári Elba VKK 91:71 (24:16, 49:34, 73:52)

Megszakadt a veretlenségi sorozat

Úgy, ahogy arra számítani lehetett a Temesvári Elba VKK férfi kosárlabda együttese sima verességet szenvedett az A-osztályú bajnokság XXI. fordulójában.

Dragan Petricevic gárdája pénzspórolás végett nem akartak két utat „hiába” megtenni az ország közepéig, így a hétvégi Otopeni-i meccs után kedd este megálltak a Ploieşti-n ahol egyértelmű verességet szenvedtek a címvédő Asesofttól.

Dan Păltinişanu és társai meg se próbálták a „lehetetlent”, hiszen nem lett volna „szép”, ha újabb meglepetést szereznek épp a bajnok otthonában, miután az beleegyezett a meccs előrehozásába.

Az első két negyed után 15 pont volt a házigazdák oldalán, Petricevic kosarasai csupán az utolsó negyedet nyerték meg egy ponttal, de akkor a meccs már rég eldőlt.  

A mérkőzést a Marius Udrică (Craiova), Doru Vinaşi (Kolozsvár) és Marius Epure (Râmnicu Vâlcea) alkotta játékvezetői brigád vezette.  

Az eredményt követően 19 győzelemmel és két verességgel az Asesoft bebiztosította az A-osztályú bajnokság listavezetői pozícióját, az Elba a bajnokság kilencedik kudarcával  megszakította a hét meccsen át tartó veretlenségi sorozatát – maradt a 12 meccsen elért győzelem.

Az összecsapás legjobb pontszerzői: az Asesoftnál: Cepulis 23 (5X3), Elliott, Obradovic, Căruţaşu, Griffith és De Angelo, min az öten 10 ponttal.

Az Elbánál Pesic és Dragoslav Markovic 19-19, Kabengele, pedig 11 pontot dobott.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'