Hétfõ, 2018. július 16., 23.16
A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója

Megtörte Real a dortmundi átkot

 
 
2017. szeptember 27., 18.18
Szerda

Szeptember 26-án, kedden este lebonyolították a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulóját négy csoportban – tegnap este, jóval lapzártánk után, további négy csoportban került sor az összecsapásokra.

Kedden sem zajlott minden a papírforma szerint. A Real Madrid, például, győzött Dortmundban a német bajnokság jelenlegi listavezetője ellen (igaz, a hazai csapat több alapjátékosa nélkül volt kénytelen kiállni), a spanyol királyi gárda így különösebb erőfeszítés nélkül győzött – bár jó ideig a németek birtokolták többet a labdát –, méghozzá először a dortmundiak pályáján. Bale már a 18. percben egy nagyszerű kapásgólt lőtt, amelyet aztán Ronaldo még kettővel megtoldott, így a BL-ben 109 gólig jutott!

A csoport másik mérkőzésénAPOEL–Tottenham 0:3 (0:1)

A H-csoportban a Real Madrid és a Tottemham vezet 6:6 ponttal, a Dormund és a ciprusi APOEL egyetlen pontot sem gyűjtött.

 

G-csoport

 

A G-csoportban a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 2:0-s vereséget szenvedett a török Besiktas otthonában. A másik mérkőzésén a francia Monaco odahaza kapott ki, némi meglepetésre a portugál Portótól nagyon simán (0:3).

A Besiktas vezet 6 ponttal a Porto (3), a Monaco és az RB Leipzig (1:1) előtt.

 

Az F-csoportban a következő eredmények születtek: Napoli–Feyenoord 3:1, Manchester City–Sahtar Doneck 2:0.

Az egykor ragyogó holland Feyenoord 15 év múltán tért vissza a BL-be, egyelőre igen kevés sikerrel, hisz két meccsén egyetlen pontot sem sikerült szereznie. A Manchester City folytatta a rekordkísérletet, ugyanis eddigi 37 BL-csoportmérkőzése mindenikén rúgott gólt. Ezúttal kettőt is, idegenben.

Az F-csoportban a manchesteriek  hat ponttal (kapott gól nélkül!) vezetnek a Sahtar Doneck és a Napoli (3-3), valamint a pont nélküli Feyenoord előtt.

 

E-csoport: hárman vereség nélkül

 

A Sevilla elleni hazai döntetlen után a Szpartak Moszkva otthonában is csak egy pontot szerzett a Liverpool – így győzelme nincs, de veresége sem. A Sevilla a Maribor ellen Wissam Ben Yedder mesterhármasával győzött.

Eredmények: Szpartak Moszkva (orosz)–Liverpool (angol) 1:1,, Sevilla (spanyol)–NK Maribor (szlovén) 3:0.  

A csoportot a Sevilla vezeti 4 ponttal a 2-2 pontos Liverpool és a Szpartak Moszkva ellen, a szlovén csapatnak 1 pontja van.

***

A BL 2017–2018-as kiírásának negyeddöntőit a jövő év április 3–4-én, illetve a visszavágókat április 10–11-én, az elődöntőt 24–25-én, illetve a visszavágókat május 1–2-án rendezik meg, a döntőre május 26-án Kijevben (Ukrajna), az Olimpiai Stadionban kerül sor.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'