50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 20.23

Megvan a jövő év egyik legjobban várt sporteseménye

Deontay Wilder, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka már tavasszal újra összecsapna a brit Tyson Furyval, aki ellen a hétvégén döntetlennel védte meg címét.

A Los Angeles-i Staples Centerben rendezett 12 menetes összecsapáson az amerikai bajnok (40 győzelem, 1 döntetlen) kétszer is padlóra küldte szintén veretlen kihívóját (27 győzelem, 1 döntetlen), aki viszont a mérkőzés nagyobb részében a szakértők szerint egyértelműen jobban bokszolt nála.

A döntetlent Fury igazságtalannak tartotta, szerinte ő volt a jobb, és már a meccs után úgy fogalmazott, hogy mindenképpen lesz visszavágó. Wilder közölte, a lehető leghamarabb megmérkőzne ismét Furyval, és a második meccsen egyértelművé válna, melyikük a jobb bokszoló: „Rengeteg véleményt lehet hallani, vegyesek az érzelmek az első meccsünkkel kapcsolatban. A második mérkőzés eldönthetné a kérdéseket” – jelentette ki a 33 éves bajnok, aki közösségi oldalán azt is leírta, hogy szerinte nagyszerű mérkőzést vívtak, amelynek a szurkolók az egyértelmű győztesei.

Ugyanakkor azt is jelezte, hogy szerinte megérdemelten védte meg címét, még úgy is, hogy a drukkerek a legjobb Furyt láthatták a ringben, ő viszont nem mutatta a legjobb arcát. Az amerikai nehézsúlyú elismerte, hogy idegesen bokszolt, görcsösen törekedett arra, hogy kiüsse kihívóját, aki viszont jól használta ki azokat a helyzeteket, amikor ő pontatlanul ütött.

Wilder egészen mostanáig hallgatott arról, hogy a felkészülés előtt 12 héttel eltört a jobb karja, amit meg kellett operálni, és ez a sérülés egyértelműen hatással volt a teljesítményére. (24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'