JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 15.39

Megvan az első felkészülési győzelem

Ionuț Popa edző nélkül (személyes ügyek miatt Iașiba utazott) 3:1-re győzött kedden az FC UTA a Csermői Gloria ellen a Motorul-stadionon. Cristian Păcurar másodedző az Orlic, Ivan, El Hasni, Şeroni, Copaci, Melinte, Matei, Costin, Isac, Kanda és Rus felállásban szerepeltette csapatát.

Az első gólt Isac és Costin hozta össze az ötödik percben. A második félidőben még jobban rázendítettek a „piros-fehérek”: Matei a 63.-ban, Kanda a 73. percben szerzett egy-egy gólt. A Csermő becsületét Mihuț mentette meg az utolsó percben. Az aradiak számára ez az első győzelem, miután vereséget szenvedtek a Békéscsabai Előre FC-től és csak két döntetlent hoztak össze a Szeged 2011 FC-vel. Csütörtökön délelőtt 11 órától hazai pályán a Kisjenői Crișul ellen játszik „Mister” csapata.

„Ettől a héttől kezdve a napi két edzés helyett csak egyet csinálunk, mert a következő nap meccsünk lesz. A napi egy edzés hosszabb és megpróbáltatóbb lesz. Az edző hátrahagyta ütemet szeretnénk követni, a Csermői meccs előtt egy közel másfélórás felkészítőt tartottam. Ami a mérkőzést illeti, úgy vélem, hogy lassan-lassan kezdünk összekovácsolódni: jó és rossz dolgok is bukkantak fel az összecsapáson. Nem volt olyan gyors labdajátékuk a fiúknak, mert megkértem őket, hogy mindenhol inkább a biztonságra és a védekezésre fektessenek nagyobb hangsúlyt. A napi egy edzésnek főként az a célja, hogy fejlesszük a futballisták támadó és védekező készségeit is a labdajáték és a gyorsaság mellett. Kicsit rosszul esett az utolsó percben kapott gól, nem tetszett az, ahogyan a második félidőben pályára lépők játszottak. David Popa két ellentámadását hamar ellenünk fordították a csermőiek, emiatt is kaptunk gólt a végén. Igaz, szükségünk van még egy csatárra és a középpályásra – jelenleg még kutakodunk, hogy mit is ajánl a „piac”. Egyelőre jó játékosokat hoztunk a csapathoz, a tárgyalások az edző és a klub vezetősége között még mindig folyamatban vannak, de reménykedem, hogy rövid időn belül kiegészítjük a csapatot” – nyilatkozta az FC UTA másodedzője.

Az FC UTA február 23-án „csap majd újra a lovak közé” 11.00 órától hazai pályán a Dacia Brăila ellen.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'