https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 15.51

Megvan az első vétel

Iancu minimális befektetéseket szeretne a stadionnál, mert szerinte újat kell építeni
Iancu minimális befektetéseket szeretne a stadionnál, mert szerinte újat kell építeni

A Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó klub már a következő idényre készül, Gheorghe Chivorchian, a lila-fehér igazgatótanács elnöke a hétvégén bejelentette, hogy megvan az első leigazolás – megszerezték Philip Chidi Onyemah labdarúgó aláírását.

Népszerűbb nevén „Chidi” 1984 február 20-án született Nigéria fővárosában, Lagosban, baloldali középpályás illetve támadó középpályásként szerepelt a portugál Rio Ave csapatában, ahonnan a bánságiak megvásárolták. Az afrikai labdarúgó 1,82 méter magas, a luzitán klubnál korábban együtt szereplelt Carlos Alberto Milhazessel, a Poli baloldali hátvédével.

Hivatalos ajánlat Gogának

Marian Iancu a Politehnica elnöke is a keret megerősítésére törekedik, ezért a klub honlapján, hivatalosan is bejelentette, hogy szeretnék megvásárolni a Kolozsvári Universitateával kiesett Dorin Goga labdarúgót: „A mi ajánlatunk határozott, módosíthatatlan de határideje is van. Ha nekik megfelel, jó, ha nem, akkor az ő problémájuk. Amit a futballistának tudnia kell, az, hogy a bonuszokkal együtt akár egy millió eurót elveszíthet – mert ekkorára rúgna esetleges szerződésünk vele. Amúgy nem csodálkoznék, ha a játékos végül a Ghenceában kötne ki. Történt már ilyen”.

Iancu új stadiont akar

Marian Iancu több hónapos veszekedés után kiegyezett a Temes Megyei Tanács képviselőivel, és közösen pontra teszik azokat a hiányosságokat, amit a Dan Păltinisanu Stadionnál módosítani kell tenni annak érdekében, hogy az megfeleljen az UEFA-kupa mérkőzések lebonyolítására. „Remélem, hogy egy hosszú távú együttműködést dolgozunk ki a Temes Megyei Tanáccsal, mert a Polgármesteri Hivatallal és a Városi Tanáccsal már elkezdtünk egy nagyon jó kooperációt. Ezen a héten tárgyaltam a megyei tanács képviselőivel, arról, hogy mit ír elő az UEFA szabályzata a stadionokkal kapcsolatosan. Megoldást találtunk minderre, tehát rendbe hozzuk a dolgokat, viszont túl nagy befektetések sem érdemes tenni, mert ezt a stadiont le kell bontani. Közösen meg kell találnunk azokat az erőforrásokat, amelyek segítségével befektethetünk egy új stadionba. Az a több százezer ember, akit foglalkoztat a Temesvári Politehnica megérdemel egy ilyen létesítményt” – nyilatkozta szombaton a Poli elnöke, aki ugyanakkor elmondta, hogy rendkívül zavarja a Temesvári Iulius Mall vezetőségének a hozzáállása. Iancu szerint azok már egy éve ígérnek a klubnak egy helyet, ahol értékesíthetik a klub címerével ellátott termékeket… de a Mall vezetői valósággal gúnyt űznek a Poliból.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'