JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 09.41

Mély vízbe dobják a fiatalokat

Mély vízbe dobják a fiatalokat
Mély vízbe dobják a fiatalokat

Több fiatal játékossal lép majd pályára, új támogatót szerzett az FC UTA, illetve még két játékostól vált meg a csapat – így lehetne jellemezni röviden a csütörtöki sajtótájékoztatót, melyet Codru Grădinariu és Ionuț Popa tartott a klub székhelyénél.

 

A temesvári Red Ring légkondicionálókat forgalmazó vállalat a bronz csomaggal támogatja az aradi labdarúgócsapatot – mérkőzés közben többször bejelentik a szponzor nevét, illetve benereken és a csapat hivatalos weboldalán reklámozzák majd – a www.redring.ro honlapon többet olvashatnak cégről.

E bejelentés után a csapat edzője rátért a lényegesebb dolgokra: a hátramaradt etapokban minél több fiatal játékossal lépnek pályára. Az edző elmondta, hogy az Aerostar ellen 5 fiatallal kezdték a meccset, és nyolccal fejezték be. Igaz, ennek köze van ahhoz, hogy a múlt héten négy címzett labdarúgót átküldtek az FC UTA II-es csapatába azzal az indokkal, hogy érdektelenek voltak az UTA-val és az aradiakkal szemben. A vasárnapi, FC Argeș Pitești elleni mérkőzésre „Mister” nyolc vagy kilenc ifjú labdarugót vetne be, hogy ha felnőtt korukra is maradnak az UTA-nal, szokják a nagyok „gyűrődését”, tapasztalják meg ők is, hogy milyen több száz szurkoló előtt élőben játszani. Ami a vasárnapi ellenfelüket illeti, az aradiak edzője elmondta, hogy ők is (akárcsak az FC UTA) egy hagyományos futballcsapat, egy stabil együttes, közel 2-3 éve nagyjából ugyanazok a játékosok játszanak, nem beszélve arról, hogy három hellyel és kilenc ponttal az aradiak előtt állnak, s ha így folytatják, nagy esélyük van bejutni az I. Ligába.

 

Jelenleg 15 játékossal tárgyalnak az aradi csapat menedzserei a különféle pozíciókra, nagy az esély arra, hogy hamarosan nem csak egy vagy két új játékost fogunk látni az együttesnél – mi több, Alexandru Pop és Paul Cubleșan a héten már felbontotta szerződését az FC UTA-val. Több mint valószínű, hogy kevés idős, rangos játékos marad, helyükre meg érkezni fog egy sereg fiatal. A vasárnapi meccsen csak ketten lesznek „veteránok”, a többi mind fiatal lesz – kettő közülük még csak 17 éves. A 17. forduló mérkőzése november 18-án 13.00 órakor kezdődik a Motorul-stadionon.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'