MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 13.06

Messi elmondta, miért jobb Neymar nélkül

Amikor a nyáron a Barcelona a világrekordot jelentő 222 millió euróért eladta a PSG-nek Neymart, sokan találgatták, milyen is lesz a katalán óriás a brazil nélkül. Az idény első trófeáját nagyon simán elbukta a Barca, a Real elleni Szuperkupa-döntőben otthon is, idegenben is kénytelenek voltak fejet hajtani Lionel Messiék a tavasszal a bajnokságot és a BL-t is behúzó Real Madrid előtt. A Bernabéuban rendezett és 2-0-ra elvesztett visszavágó óta a Barca 32 mérkőzést játszott, ezeken a mérlege: 25 győzelem, 6 döntetlen, 1 vereség. A csapat 11 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, nyolcaddöntős a BL-ben és elődöntős a Király-kupában, amelyet egymás után negyedszer nyerhet meg. A számok alapján tehát nyugodtan mondhatjuk, Neymar távozása nem rengette meg a Barcát.

„Neymar nélkül nagyobb az egyensúly a csapaton belül. A távozásával megváltozott a játékunk, a támadópotenciálunk némileg csökkent, viszont védekezésben stabilabbak lettünk. Most nagyon fel vagyunk fegyverkezve a középpályán, és ezáltal a védelmünk is erősebb.” – nyilatkozta Messi.

A Barca a BL-ben a Chelsea-vel nyolcaddöntőzik majd, de az argentin a sorozat favoritjaként inkább a Manchester Cityt emlegette, majd hozzátette, hogy a PSG, a Real és a Bayern München is hasonló eséllyel indul harcba a végső győzelemért. (24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'