Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.30

Mourinhót kilencven percen át szidták

2018. november 08., 17.46
Csütörtök

Cristiano Ronaldo csodagóljára két találattal válaszolt a Manchester United, így a Juventus odahaza veszítette el tökéletes mérlegét a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportkörében.

„Soha nem jó elveszíteni egy mérkőzést, de talán ez volt a legjobb módja a részünkről ennek. Még mindig a csoport élén állunk, és biztos vagyok benne, hogy elsőként jutunk tovább. A BL speciális sorozat, soha nem dőlhetsz hátra, bármi is történjen. Domináltunk az első félidőben, sok helyzetet teremtettünk, majd sokszor eldönthettük volna a mérkőzést. A Manchester semmit sem tett a mérkőzés megnyeréséért, de nem fogom ezt a balszerencsére, inkább úgy fogalmaznék, hogy mi ajándékoztuk neki ezt a győzelmet” – értékelt a Juve-játékosként első BL-találatát szerző Cristiano Ronaldo.

„Szép győzelmet arattunk, és ez a legfontosabb – így a Manchester United középpályása, Paul Pogba a mérkőzés után. – Az olasz szurkolók nagyon kedvesen fogadtak, és ennek igazán örülök. Remek csapat ellen játszottunk, de a legfontosabb, hogy három pontot szereztünk. Megünnepeltem a gólunkat, sok emberen megpattant a labda, mielőtt a kapuban kötött volna ki. Csapatként futballoztunk a legvégéig, és nagyon jól ment nekünk. Mintha a legvégén extra erőt kaptunk volna valahonnan a fordításhoz.”

„Ezen a gyönyörű olasz napon kilencven percen át inzultáltak engem a szurkolók, én nem inzultáltam őket, csak a végén reagáltam rá egy kicsit. Tudom, milliók lennének boldogok itt, ha nyernének. Tisztelem a Juventust, tisztelem a játékosait és a menedzserét. A fiaimra pedig különösen büszke vagyok – így a lefújás után José Mourinho, a manchesteriek mestere. – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, topmérkőzés volt ez a javából, magas szinten teljesítettünk, öt perc alatt megfordítottuk az állást. Néhány játékosom a hazai interjúk közben olyan fura volt… De úgy kellett ide jönnünk, hogy nem volt bennünk félelem, tudtuk, keményen kell harcolnunk az utolsó másodpercig. Jól kezdtünk, és mi irányítottuk a dolgokat. A Juventusnak fenomenális játékosai vannak, Ronaldo gyönyörű gólt lőtt, és az a középhátvéd micsoda gólpasszt adott! Fantasztikus csapat, elképesztő hazai eredményekkel. Odahaza a Young Boys ellen tulajdonképpen egy döntőt vívunk, ha nem csalnak a számításaim, egy győzelemmel továbbjutunk, ha a Valencia nem veri meg a Juventust.” (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'