https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 12.43

Nadal negyedszer nyerte az US Opent

Rafael Nadal negyedik alkalommal nyerte meg karrierje során az US Opent, miután a férfi döntőben öt játszmában legyőzte Danyiil Medvegyevet.

A végig szoros, kiegyenlített meccsen úgy tűnt, hogy bár nem lesz egyszerű dolga, de magabiztosan nyerni tud Rafael Nadal. A spanyol megnyerte az első két játszmát, a harmadikban breakelőnybe került, a 23 éves Medvegyev azonban meg tudott újulni, a harmadik szett végén szenzációsan teniszezett, végül 7:5-re nyerte a játszmát. Sőt, a negyedik is az oroszé lett, így 0:2-ről kiegyenlített az élete első GS-döntőjében szereplő Medvegyev.

Az ötödik szettben Nadal 5:2-es előnybe került, de nem tudta adogatóként elsőre befejezni a döntőt, második alkalommal viszont már nem hibázott, 6:4-gyel megnyerte a döntő szettet, így pályafutása negyedik US Openjét nyerte a spanyol. És ez volt a 19. Grand Slam-győzelme, ezzel egyetlen GS-győzelemre megközelítette Roger Federert.

A döntő után a spanyol ellenfelét dicsérte, azt mondta, ez volt teniszpályafutása egyik legérzelmesebb estéje.

Rafael Nadal–Danyiil Medvegyev 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4.

A győztes a kupát Rod Lavertől vette át, az ausztrál legenda 50 éve diadalmaskodott az US Openen – akkor 16 ezer dollárt kapott a bajnok, most 3,85 milliót.

 

***

A belga Elise Mertens és a fehérorosz Arina Szabalenka kettőse nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság nőipáros-versenyét. A vasárnapi fináléban a negyedikként rangsorolt duó két játszmában győzte le a nyolcadik helyen kiemelt Viktorija Azarenka, Asheligh Barty fehérorosz, ausztrál párost, amely a negyeddöntőben Babos Tímeáék kettősét búcsúztatta. Mertensék a Roland Garroson elődöntőt játszottak, Wimbledonban pedig a negyeddöntőben búcsúztak.

 

Női páros, döntő: Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 4.)–Viktorija Azarenka, Asheligh Barty (fehérorsz, ausztrál, 8.) 7:5, 7:5. (nepszava.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'