Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 06.06

Nadia Comăneci cselgáncs-nagykövet lett

A Nemzetközi Cselgáncsszövetség (IJF) nagyköveteként tért vissza Montrealba Nadia Comăneci román tornász, aki 1976-ban a kanadai városban megrendezett olimpián érte el a tornasport első tökéletes pontszámú gyakorlatát.

Comăneci-et Marius Vizer, az IJF elnöke kérte fel a helyi Grand Prix-verseny alkalmából. „Nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, szeretem a cselgáncsot, a sportág hangulatát, amit Marius Vizer tesz a sportolókért – idézi az Egyesült Államokban élő Comăneci-et az insidethegames.biz. – Bár sohasem cselgáncsoztam, fontosnak tartom, hogy más sportágak képviselői is népszerűsítsék ezt a szakágat.”

A háromszoros olimpiai bajnok elmondta, a cselgáncs és a torna között hasonlóság, hogy kemény munka szükséges a sikerhez, türelem és alázat kell hozzá, s nem feltétlenül a vele született tehetség hozza meg a sikert.

Montrealról elmondta, része az életének, hiszen ha róla van szó, mindig az 1976-os képeit mutatják meg, és erről beszélnek.

„Még egy parkot is elneveztek rólam, ami nagyon hízelgő. Öröm visszatérni, és örömmel ünneplem a cselgáncs első itteni Grand Prix-versenyét is” – mondta Comăneci. (nso)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'