MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.19
Letett az I. Ligás helyről az FC UTA

Nagy Rolandot még mindig kísérti a brassói meccs

Ma az FC UTA labdarúgócsapata megtartotta szokásos bajnoki meccse előtti sajtótájékoztatóját. Az aradiak szombaton 11 órától az újaradi Városi Stadionban fogadják majd a Pankotai Şoimii csapatát. Magának a mérkőzésnek nem kellene gondot jelentenie, még akkor sem, ha időközben a pankotaiaknak lett is, meg nem is új edzője, hiszen a Giancarlo Oddi és Fausto Salfa edzőpáros ugyan megérkezett Aradra, de látva a Şoimiinál tapasztalható viszonyokat, úgy hírlik már a visszautazásukat fontolgatják.

A sajtótájékoztatón Codru Grădinariu-on kívül jelen volt még Nagy Roland vezetőedző is, akit még mindig kísért a brassói meccs, ám azóta kicsit józanabbul viszonyul a dolgokhoz. „Nem gondoltam, hogy 2:1-ről lehetséges kikapni, főleg úgy, ahogy az történt. Ennek ellenére nem akarok kifogásokat keresni a vereségünkre. Egy-két reakcióm nem volt helyénvaló a mérkőzés után. Miután kielemeztem a dolgokat, most önkritikát kell gyakorolnom. A büntetőt követő percekkel nem tudok elszámolni, a meccs azon időszakára nem tudtam reagálni. Egész egyszerűen azokban a percekben nem voltam az az ember és az az edző, amelyik máskor vagyok. Hagytam, hogy magával ragadjon az ár, nem bírtam uralkodni magamon, az ösztöneim áldozata lettem, de lehetetlen is lett volna másképp viselkednem, mert az egész egy hullámként temetett be. Sötét gondolataim támadtak, amikor Romică Paşcura és Paul Enachera néztem, tudom milyen a Brassónál, játszottam náluk. Most is bánom, hogy nem tudtam jobban kezelni azokat a perceket és az egész második félidőt, főleg, hogy a játékvezető hozzáállásáról meggyőződhetünk már az első félidőben, és a játékosokat is figyelmeztettem a szünetben ezzel kapcsolatban. Gólt kellett volna lőnünk 2:1-nél, de ez már késő bánat” – nyilatkozta Nagy edző.

Az aradi együttes egyébként letett arról, hogy a TAS-nál keressen magának igazat, amiért nem ők, a feljutási selejtező vesztese, hanem a Temesvári Poli ACS vehet részt az idei I. Ligás bajnokságban. Codru Grădinariu vezérigazgató a bejelentést azzal magyarázta, hogy a hazai és nemzetközi jogban járatos ügyvédeiktől ezt a tanácsot kapták, no meg már a bajnokság is javában tart.

Az aradi együttesnek két újabb szponzora is van, a Pankotai Şoimii korábbi elnök tulajdonosa, Pavel Piroş Piroş Security nevű cége vett egy bronz opciót, ami egy 2000 eurós szponzorálást jelent, valamint a Fornetti vett egy ezüst reklámopciót, amely egy 6000 eurós támogatást jelent. A Fornetti cég egyébiránt a klub ifjúsági szektorát is jelentős összegekkel támogatja.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'