JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 07.31

Nagy terveket dédelget az Ópálosi Păulişana

Nagy terveket dédelget az Ópálosi Păulişana
Nagy terveket dédelget az Ópálosi Păulişana

„Amíg a IV. ligás csapatoknál az figyelhető meg, hogy a magántulajdonból a közösségek tulajdonába mennek át, addig Ópáloson ez fordítva történik, miután idéntől Flavius Brandais személyében a Păulişanának új tulajdonosa lett” – kezdte beszédét Adrian Lucaci a tegnap a Casa Neamţiuban tartott sajtótájékoztatón.

Mint később az Arad megyei IV. Ligában szereplő Ópálosi Păulişana képviselőitől – Aurel Vasile, Adrian Lucaci, Dorel Cura – megtudhattuk, a Brandais által átvett csapat nagy terveket szövöget, ugyanis öt év alatt a másodosztályba szeretnének jutni, valamint a térségben ki szeretnének alakítani egy utánpótlás-nevelő központot, amely a Maros völgye vonzásköréből gyűjtené össze a futballozni vágyó tehetséges gyerekeket, s bentlakásos rendszerben biztosítanák nekik a tanulási és edzési lehetőségeket. Az ópálosi csapat terveihez a helyi tanács is pozitívan viszonyult, s több százezret fektet majd be az ópálosi, a ménesi és a szabadhelyi pályák modernizálásába. A munkálatok ellenőrzésére az új klubvezetés Teodor Gherlét kérte fel, aki a továbbiakban az ügyvezető igazgatói feladatkört is betölti.

Az ópálosiak szeretnének egy felnőtt és egy (az ifiből éppen csak kinövő játékosokból álló) második, valamint négy korosztályos csapatot működtetni. A felnőttekkel jelenleg Csordás János és Papp Attila foglalkozik, míg az ifiknél – egyelőre – két edző, Gheorghe Vânătoru és Edi Cucoş tevékenykedik.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'