https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 12.25

Nagylak–Gloria rangadó a labdarúgó III. Ligában

Vasilică Georgiu (két játékos között)
Vasilică Georgiu (két játékos között)

Jóformán alig kezdődött el a labdarúgó III. liga tavaszi szezonja, s a pénteki, 19. fordulóban máris egy Arad megyei rangadóra kerül sor. A sereghajtó Nagylaki Victoria Dan Cuedan visszatértével nagy reményeket táplál a bennmaradásra, aminek első feltétele, hogy holnap a megyei rangadón legyőzze a Mihai Petcuţ által irányított Aradi Gloria CTP-t.

A villamososok rosszul kezdték a tavaszi szezont, hiszen hiába támadták végig a Piskitelepi Marmosim elleni mérkőzést, végül 2:1-re kikaptak hazai pályán, ráadásul egyik legjobb játékosuk, az irányító Vasilică Georgiu erős rúgást kapott, s bizonytalanná vált a nagylakiak elleni szereplése. Rajta kívül a Marmosim ellen is kimaradt Alin Gligor hátvéd játéka is bizonytalan, szintén sérülés miatt. Petcuţ edző nem számít könnyű tavaszi szezonra, főként hogy kettővel több meccsük lesz idegenben, ráadásul a hét hazai találkozóból egyet már elvesztettek.

A másik oldalon Dan Cuedan edző nagyon bizakodó csapata bennmaradását illetően, főképp, hogy az első tavaszi fordulóban sikerült 0:0-ra végezni az UMT otthonában. Mint ismeretes, a nagylakiak lettek az UTA fiókcsapata, ahol az ifi státuszból kiöregedett játékosok kapnak játéklehetőséget, valamint a napokban – ugyancsak az UTA közvetítésével – a Bihar FC-től leigazolták Răzvan Fărcuţa baloldali középpályást.

A holnap 15.30-tól kezdődő Nagylak–Gloria találkozót az Ujhelyi Lajos (Lugos), Florin Parlea, Octavian Tranca (Temesvár) játékvezetői hármas vezeti majd. Tartalék játékvezető: Iulius Ţandără (Temesvár). Szakszövetségi megfigyelő: Cornel Pantea (Nagyvárad).
A négy Arad megyei csapat közül az Aradi UAC játszik még hazai környezetben a 19. fordulóban. Mihai Roşca tanítványai győzelemmel kezdték a tavaszi idényt, s még mindig esélyük van a feljutó hely elcsípésére. Pénteken a valamikor szebb napokat is megért UMT-t fogadják hazai pályán. Az aradiak szerették volna megóvni pályájuk gyepszőnyegét, ezért a felkészülési időszakban más pályákon edzettek, s hosszú idő után tegnap készültek először a hazai mérkőzéseiknek otthont adó újaradi Motorul pályán.

Az aradi csapatba visszatérhet az őszi szezonból felfüggesztést „átmentő” Lung és Miţiţi, de az új játékosok érkezésével az egykori kezdőemberek könnyen a kispadon ébredhetnek. Biztosan nem játszhat viszont Florin Rusu kapus, aki az UMT ellen eltiltását tölti majd.

Az UAC–UMT mérkőzést a szatmárnémeti Mihai Prodan, a dévai Cosmin Danciu, Aurelian Băleanu játékvezetői hármas vezeti majd. Tartalék játékvezető: Kegyes Ervin (Szatmárnémet). Szakszövetségi megfigyelő: Nicuşor Asandei (Resicabánya).

A 19. forduló további párosítása: Motru–Vulkán, Kisbecskerek–Nagyszentmiklós, Albina–Mehedinţi, Marmosim–Szászsebes, Rovinari–Borosjenő, Calor–Mătăsari. Pihenőnapos: Temeskovácsi Fortuna.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'