MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.27

Nagyszentmiklóson tartották a verseny döntőjét

Nagyszentmiklóson tartották a verseny döntőjét
Nagyszentmiklóson tartották a verseny döntőjét

Az Aradi Excelsior Természetvédelmi Egyesület ökológiai témájú versenye, az EcoVecini 2018-as vetélkedő nagyszentmiklósi döntőjén 97 diák jeleskedett a csanádi, nagykomlósi, gizellafalvi, sárafalvi, nagyszentpéteri, temesszékási és a nagyszentmiklósi általános iskolákból, valamint gimnáziumokból. A verseny legfőbb célja a Temes megyei védett területek bemutatása, tájékoztatása és megismertetése – a gyermekek játszva tanulnak és ismerik meg a környezetüket, valamint megtanulják óvni ezeket a védett területeket.

A döntőre a Ioan Morar Sportteremben került sor, ahol összesen 120 személy volt jelen, kísérő tanárokkal együtt. A vetélkedő két részből állt: az elméleti próbán az iskolásoknak egy kérdőívet kellett kitölteniük, amelynek segítségével a szervezők felmérték a gyermekek tudását a nagykomlósi, csanádi és a panyoi (Paniova) védett természeti területekről. A második próbán a résztvevők különböző mókás sportpróbákon mérték össze ügyességüket.

 

A nap végén az összes versenyző kapott oklevelet és egyéb ajándéktárgyakat – a legügyesebb hármat pedig a következőképpen díjazták: a harmadik helyzetért egy sátrat adtak, a másodikért egy túrahátizsákot és az első helyen végzőknek egy-egy kerekpárt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'