Nehezen jött össze a döntetlen

2018. október 22. 17:20 (hétfő) /

Közel volt az Energeticianul ahhoz, hogy az aradi futball legendás csapatától ellopjon három pontot idegenben – végül döntetlennel végződött a II. Liga 13. fordulójában az FC UTA–Energeticianul mérkőzése.

Lehet, hogy a dátum hozta a balszerencsét, vagy csak egyszerűen nem az aradiak napja volt a szombati. Tény és való, hogy érződik a csapaton belüli halmozódó probléma, egyes játékosok gyengébb teljesítménye, illetve az is, hogy hol egy jól összekovácsolt csapat mérkőzését nézhetjük, hol egy a labda után csak rohangáló tizenegyest.

Az első félidőben kevés említésre méltó helyzet volt mindkét együttesnél, azonban a vendégek hat perccel a befejezés előtt átvették a vezetést: Enache 25 méterről lőtt bombája a jobb felső sarok alatt ment be a hálóba, Bodea pedig tehetetlen volt.

A másodikban Copacinak és Costinnak volt egy-egy komolyabb helyzete, de mindkettő kudarcba fulladt, és minden aradi szurkoló attól tartott, hogy ebből már nem lesz kiút, és lehajtott fejjel hagyják el a játékosok a pályát. A 85. percben Manea és János megoldotta a problémát: János balról magasan átpasszolta Maneának a labdát, akit az ellenfél védői szabadon hagytak, és 5 méterről befejelte a kapuba azt.

A mérkőzés 1:1-el ért véget, az UTA olcsón megúszta, de azt az egy pontot is nehezen szerezte meg. Ionuț Popa és csapata 13 mérkőzés (6 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség) után 20 ponttal marad a 20 csapatos mezőny közepén, 10 ponttal a Sportul Snagov éllovas mögött. Szombaton, 27-én 12.00 órakor következik a nyugat derbije, az FC UTA a Temesvári ASU Politehnicával csap össze idegenben.

Hozzászólások