Kedd, 2019. február 19., 00.19

Neymar bepereli a Barcelonát

2018. február 01., 18.12
Csütörtök

A Mundo értesülése szerint Neymar továbbra sem nyugszik, nem elég neki, hogy viszonylag a semmiből lelépett a Barcelonától 222 millióért, most hivatalosan beadta a keresetet az első fokon illetékes bíróságon, amelyben az elmaradt aláírási bónuszát követeli a Barcelonától, ez konkrétan 26 millió euró. A keresetben további 4 millió eurót is követel kamat gyanánt, így a teljes összeg 30 millió euró.

Azt tudni kell, hogy augusztusban még ezt nyilatkozta Neymar ügyvédje a katalán Sportnak: „Valóban létezik ez a bizonyos bónuszpénzről szóló pont a szerződésben, bízunk benne, hogy meg tudunk állapodni a Barcelonával. Azt leszögezném, hogy nem fordulunk a FIFA-hoz, ugyanis meg szeretnénk tartani a jó kapcsolatot a spanyol klubbal.”

Ezt azután nyilatkozta, hogy a Barca világossá tette, nem fizeti ki a brazilnak a szerződésében foglalt 26 millió eurós hűségbónuszt. Azt gyanították egyébként a katalánok, hogy Neymarék nem véletlenül vártak a PSG-hez való szerződéskötéssel. Igen ám, de nemcsak Neymar gondolkodik bíróságban, hanem a Barca is, amely egy ellenkeresetet készül benyújtani, amelyben a már kifizetett aláírási bónusz első részletét követeli vissza a játékostól. És mivel a katalánok keresetében is szerepel egy 9 milliós bánatpénz a szerződés megszegéséért, a klub összesen 75 millió eurót követel Neymarékon.

A brazil játékos egyébként 2013 és 2017 között játszott a Barcelonában, 186 meccsen 105 gólt szerzett, nyert egy BL-t és két bajnoki címet. (player.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'