50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 15.22

Orosz milliárdos venné meg a Williamst

2019. április 18., 18.51
Csütörtök

Olasz sajtóértesülés szerint a tavaly a Force Indiát megvenni kívánó orosz milliárdos, Dmitrij Mazepin most a Williamsszel tárgyal a bevásárlásról.

Az idén a Forma–2-ben versenyző Nyikita Mazepin édesapja, Dmitirij 2018 nyarán a kanadai milliárdos Lawrence Stroll-lal küzdött a csődbe ment Force India felvásárlásáért, és bár akkor alulmaradt, láthatóan nem mondott le egy F–1-es csapat birtoklásáról. A Motorsport.com olasz kiadása szerint az orosz üzletember idén a sereghajtóvá visszafejlődött Williams-csapatot kereste meg, legutóbb a Kínai Nagydíj hétvégéjén tárgyalt velük a beszállásról. Mazepin célja elég egyértelmű: fiának szeretne Forma–1-es versenyülést szerezni, ami természetesen úgy a legkönnyebb, ha ő maga az egyik csapat (rész)tulajdonosa.

A Williams mai állapotában nyilván nem túl vonzó hely, ugyanakkor ebből fakadóan talán olcsóbb is, ráadásul talán az egyetlen a mezőnyben, ahol nyitottak lehetnek egy új befektető érkezésére, hiszen tavaly év végén elbúcsúzhattak a Stroll-millióktól és a Martini támogatásától is, ráadásul a tavalyi (és feltehetően idei) utolsó helyezés miatt a pénzdíjuk is drasztikusan csökken majd. A patinás brit csapatnál idén a Mercedes-nevelt Forma–2-es bajnok, George Russell és a nyolc év kihagyás után visszatért Robert Kubica vezet. (vezess.hu)

 

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'