JelenHaz
Csütörtök, 2019. december 12., 12.31

Örülhet, de hátra még nem dőlhet a Real

2019. február 07., 18.30
Csütörtök

Szerda este a Spanyol Kupa elődöntőjének első meccsével vette kezdetét a következő egy hónapban ránk szakadó El Clásico-dömping, a meccs alapján pedig nem hazudott Ramos, mikor kedden azt mondta, jó formában mennek a Camp Nou-ba. A vége ugyan 1:1 lett, de végig izgalmas meccs volt, a Real pedig ezzel a visszavágón hazai pályán ütheti ki a Barcát a kupából.

A meccset egyértelműen a Real kezdte jobban, Kroos már az ötödik percben vezetést szerezhetett volna, de Ter Stegen hárítani tudta a lövését. Egy perccel később már nem volt szerencséje: Vinícius beadását Benzema játszotta vissza középre, Vázquez pedig tökéletesen tette bele a lábát a labdába.

Nem sokkal később meglehetett volna a második is, Vinícius labdaszerzése után ugyanis hárman mehettek két védő ellen, de a brazil nem vette észre Kroost a bal oldalon, és Piquébe bombázta a labdát.

Szűk fél óra után aztán a Barca is elkezdett ébredezni, Malcom szabadrúgásából Piqué fejelhetett, pár perccel később Semedónak volt egy jó lehetősége. Igazán veszélyes helyzetük a 35. percben volt először, Suárez lövését azonban bravúrral sikerült hárítania Navasnak.

A második félidőben aztán sokáig nem nagyon történt semmi, az 58. percben viszont egyenlíteni tudott a Barca, Malcom egy kipattanó labdát küldött védhetetlenül a kapuba.

A gól után aztán mindkét csapat változtatott, a Realnál érkezett Asensio, Casemiro és Bale, a túloldalon pedig jött Messi, Alena és Vidal. Messi aztán hamar ki is harcolt egy szabadrúgást, de a falba lőtte a labdát, több lehetősége pedig nem is nagyon volt már a meccs során.

Az utolsó tíz percben aztán megint a Real játszott jobban, Bale és Kroos is próbálkoztak, de gól egyik lövésből sem lett, így végül 1:1 lett a vége. Ez egyébként egyértelműen a madridiaknak kedvez, a február 27-i visszavágón ugyanis hazai pályán fogadják majd Messiéket, de a Barca legutóbbi visszavágója alapján azért nyugodtak semmiképpen nem lehetnek. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'