JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 10.59

Öt meccs alatt történelmet írt a Manchester United kispadján

Klubrekordot állított be a norvég Ole Gunnar Solskjaer, aki mind az öt meccsét megnyerte azóta, hogy kinevezték a Manchester United menedzserének. Ilyen bravúrra eddig egyedül a legendás Sir Matt Busby volt képes az 1946/47-es idényben.

A csapat egykori csatára, aki a portugál José Mourinhót váltotta a vörösök padján, szombaton a másodosztályú Reading ellen vezette (Mata és Lukaku góljaival) 2:0-ás győzelemre a csapatot az FA Kupa harmadik körében. Solskjaer MU-ja öt meccs alatt 16 gólt lőtt, és 3-at kapott.

A rekord beállításánál a rekord megdöntése már eggyel nehezebb feladatnak tűnik. A MU az elmúlt négy meccsen verhető ellenfelekkel találkozott, jövő vasárnap viszont a londoni Wembley-be utaznak, ahol a Tottenham Hotspur ellen játszanak majd. A vörösök jelenleg hatodikak a bajnokságban, 6 pontra lemaradva a már BL-indulást érő 4. helyezett Chelsea-től.

A Reading elleni meccs csúcspontja egyébként nem a két lőtt gól volt, hanem hogy Alexis Sánchez elfoglalta a menedzser helyét. (444.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'