JelenHaz
Kedd, 2019. július 16., 07.36
Sportlövő-vb

Péni hetedik fekvő puskában

Péni István a hetedik helyen végzett a férfiak kisöbű szabadpuska fekvő számában a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokságon, melynek szerdai versenynapján nem rendeztek olimpiai számot a felnőtteknek.

A fekvő testhelyzetű viadal még a riói játékokon is szerepelt, ám – a férfi szabadpisztolyhoz hasonlóan – az olimpiai sportlövőműsor átalakításának esett áldozatául, és a tokiói programból kikerült.
Ennek ellenére így is nagy mezőny gyűlt össze, a keddi selejtezőből Péni és Sidi Péter is továbbjutott, ezáltal a szerdai 60 fős versenyben is érdekeltek voltak. A két klasszis magyar közül a légpuskában elért eredménytől eltérően ezúttal a 21 éves Péni volt a jobb. Az UTE sportolója 625,6 körrel zárt, s a bronzérmestől 1,5 körrel elmaradva a hetedik pozíciót szerezte meg. Sidi 622,1 körrel 30. lett. A viadalt a dán Steffen Olsen nyerte.
Az 50 méteres 30+30-as szám keddi 30 lassú részében jól szerepeltek a magyar futócéllövők, Boros László az ötödik, a csapat pedig a harmadik helyről várta a szerdai folytatást, kevéssel lemaradva az élen állóktól. A 30 gyors azonban rosszul alakult a számukra: Boros László és Sike József kifejezetten gyengén szerepelt és végül előbbi 17., utóbbi pedig 19. helyen végzett a 20 fős mezőnyben. A legjobb magyar Tasi Tamás volt a 11. helyével.
Csapatban a magyar trió az utolsó, hatodik lett.
A junioroknál szintén nem született magyar érem. A légpuskás vegyescsapatban Pekler Zalán és Horváth Lea hetedik helye volt a legjobb, míg női légpisztolyban Egri Viktória 10. helye. A riói olimpián is szerepelt Egri 568 körös eredményével mindössze egy körrel maradt le a nyolcas fináléról. (MTI)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'