Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 18.05
Ilie Năstase-teniszverseny Aradon

Pénteken kezdődnek az előselejtezők

Balról jobbra: Adrian Iva, az Alber Alapítvány igazgatója, Anela Freer, Răzvan Cadar megyei tanács alelnök
Balról jobbra: Adrian Iva, az Alber Alapítvány igazgatója, Anela Freer, Răzvan Cadar megyei tanács alelnök

Az idei XV. Ilie Năstase Trófea teniszverseny nem kezdődik egyből a nagy összecsapásokkal: pénteken és szombaton előselejtezővel (precalificări) indul a bajnokság, ezt követi a vasárnapi és hétfői selejtező. Ez azt jelenti, hogy bárki jelentkezhet, aki nem szerepel a WTA-ranglistán vagy nincsen egy WTA-pontja sem – ebből a körből az első kettő jut be a nagyok közé.

A 25 000 dolláros főnyereményű torna szeptember 16–22. között kerül megrendezésre az aradi Activ Sportklubnál. Az idei bajnokságra közel negyven országból száz versenyző jelentkezett, akik keményen megküzdenek majd a pénzért, valamint az 50 WTA-pontért (a tavalyi győztes csak 12 pontot szerzett).

A jövő héten kezdődő torna fő esélyese a 28 éves svájci Conny Perrin – mondta el a szerdai sajtókonferencián Anela Freer, a turné igazgatója.

„Simona Halepen kívül a hazai női teniszvilág legnagyobbjai mind-mind jelen voltak az elmúlt években az aradi tornán, itt megemlíteném Sorana Cârsteát, Patricia Ţiget, Gabriela Rusét, Andreea Mitut, Mihaela Buzărnescut és Alexandra Dulgherut” – folytatta a fő szervező. Az aradi születésű Anda Ghinga és a fiatal Iulia Marko egy-egy wild carddal (magyarul szabad kártya, selejtező nélkül jutottak be) kezd hazai pályán. Anela Freer abban reménykedik, hogy a közeljövőben nem csak 25 000, hanem akár egy 60 000 dolláros főnyereményű tornát szervezhet Aradon akárcsak Franciaországban, Ausztráliában illetve több országban.

A szervezők sok szeretettel várnak minden egyes teniszrajongót!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'