Fölszálott a páva

JelenHaz
Vasárnap, 2019. október 20., 01.26

Peru negyvennégy év után játszik újra döntőt a Copa Américán

Peru labdarúgó-válogatottja jutott be a Copa América döntőjébe, miután a csütörtök hajnali elődöntőben 3:0-ra legyőzte a címvédő Chilét. A vasárnapi, riói aranymeccsen a házigazda Brazília lesz az ellenfél, amely Argentínát verte korábban.

A peruiak már az első félidőben megalapozták a győzelmüket, Flores és Yotun révén jutottak kétgólos előnybe. Csak ezt követően kapta össze magát Chile, amely a szünet előtti perceket, majd a második félidő elejét nyomta meg, még kapufát is lőtt, szépíteni azonban nem tudott.

A sok unalmas meccs miatt kárpótolta a szurkolókat ez az elődöntő, több helyzet is volt mindkét oldalon. A meccs szinte végig nyílt maradt, a perui kapusnak, Gallesének több nagy védése is volt. A 91. percben dőlt el minden, a 35 éves csatár, Paolo Guerrero húzta el a kapus mellett a labdát és állította be a 3:0-ás végeredményt. Chile még kihagyott egy büntetőt pár perccel később. Peru korábban kétszer nyert Copát, 1939-ben (amikor még körmeccset játszottak a csapatok) és 1975-ben. Azóta nem döntőztek.

Chile készülhet a szombati, Argentína elleni bronzmérkőzésre. (rangado.24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'