Kedd, 2018. április 24., 06.04
FC UTA–Brassói FC 1:2 (0:1)

Petre büntetőt hibázott, kikaptak az aradiak

A piros mezes aradiak a brassóiak ellen több helyzet mellett egy 11-est is kihagytak Valfi-fotó
A piros mezes aradiak a brassóiak ellen több helyzet mellett egy 11-est is kihagytak Valfi-fotó

Világosi Greffner Ottó Stadion, 1300 néző, tócsákkal tarkított, csúszós, de összességében jó talajú pálya. Vezette: Florin Mazilu (Szatmárnémeti), Iulian Szekely, Doru Lucaciu (mindkettő kolozsvári). Tartalék játékvezető: Rareș Vidican (Nagyvárad). RLSZ-megfigyelők: Nicolae Grigorescu (Temesvár), Viorel Lolea (Resicabánya).

UTA: Miron – Adili (Dumitru Muntean – 63.), Manea, Gligor, Filaret – Strătilă (Andor – 69.), Chindriş, Tănase, Vîlceanu – Copil (Curtuiuş – 46.) – Adrian Petre. Kispadon: Barna – Piccioni, Copaci, Jorza. Edző: Laurențiu Roșu.

Brassó: Florin Iacob – Băjan, Şerban, Poverlovici, Stan – Goge (Iulian Popa – 53.), Munteanu, Paul Iacob – Chitoşcă (Enceanu – 66.), Grigorie (Ichim – 84.), Moldoveanu. Kispadon: Căucă – Sburlea, Istrati, Răchişan. Edző: Cornel Țălnar.

 

A labdarúgó II. Liga 17. zárófordulójában az FC UTA–Brassói FC rangadóra került sor tegnap. A világosi Greffner Ottó Stadionban az „állóhelyek” is elkeltek, a lelátókon kívül a pálya körüli kerítésnél is többen összegyűltek, hogy láthassák a forduló derbijét, mely Adrian Stoicov emlékére egy perces néma tiszteletadással rajtolt. Mindkét együttesnek fontos volt a három pont megszerzése, a hazaiak győzelmük esetén lépéselőnyhöz juthattak volna az üldöző csapatokkal szemben, míg a Brassó, veresége esetén leszakadt volna a feljutásért küzdők mezőnyétől, tehát ezt elkerülendő igyekezett a győzelmet kicsikarni.

Az első percekben úgy látszott, a rangadó tétje inkább a hazaiakat nyomasztja, mert igen szervezetlennek tűnt játékuk. A 9. percben a brassóiak addigi meddő mezőnyfölénye góllá érett, akkor Chitoşcă a jobb oldalon lefutotta Filaretet, majd a szöget rosszul záró Miron mellett az üresen maradt rövid sarokba külsőzte a labdát: 0:1.

Az aradiakat felpaprikázta a gól és ami a támadásépítést illeti, kicsit feljavultak, de a gólpasszok sehogyan sem akartak összejönni. A 10. percben Adrian Petre kapott egy jónak tűnő labdát, de a vizes füvön megcsúszott, így Iacob kapus hamarabb odaért és felszedte előle a labdát. A 19. percben Strătilă tört be jobboldalon, de középre ívelése kiábrándító volt. A 27. percben Copil játszotta magát lövő helyzetbe, majd „hazapasszolta” a labdát Iacobnak. A 32. percben Adrian Petre kapott ismét egy jó kiugratást, ám a labdát belevezette egy kapu előtti tócsába, az megállt, az őt üldöző hátvédek, testi erejüket is bevetve szerelték az amúgy egyensúlyát már elvesztő aradi csatárt.

Hiába volt az aradiaké az első félidő második része, szünetre 0:1-s eredményt mutatott az eredményjelző.

Térfélcserét követően Roşu edző a rossz napot kifogó Copil helyett Curtuiuşt küldte be. A himlőből felgyógyult aradi csatár az 51. percben rögtön egy fejessel jelentkezett, akkor Adili középre ívelését fejelte 8 méterről kicsivel fölé.

Ezt követően két szabadrúgást is lőhetett az UTA, az elsőt Vâlceanu csúnyán fölé lőtte 22-ről, míg a másodiknál nem jött össze a kombináció, így odalett a lehetőség.

A folytatásban az aradiak nagy nyomás alá helyezték a vendég kaput, a 65. percben Chindriş lövésénél kellett Iacobnak nagyot védenie, majd a kipattanót Curtuiuş sem bírta a brassói kapuba passzírozni. Négy perccel később Paul Iacob fejese landolt a felső lécen, válaszként Adrian Petre lövését hárította a brassói kapus. A 72. percben Andor beadása esett a felső lécre, majd Adrian Petre lőtt kicsivel mellé.

A mérkőzés irányával ellentétben a 75. percben a vendégek kétgólosra növelték előnyüket: Gligor vesztett fejpárbajt, Filaret Enceanuval szemben vesztett futóversenyt, a brassói pedig a kimozduló kapus mellett a kapu bal oldalába gurított: 0:2.

Alig telt el három perc a bekapott gólt követően, amikor büntetőhöz jutottak az aradiak: Curtuiuşt Stan döntötte fel saját 16-osán belül, azonban a megítélt büntetőt Adrian Petre kihagyta, pontosabban Iacob kapus jó irányba mozdulva szögletre tenyerelte a lövést.

A 89. percben szépítettek az aradiak: Andor jobb oldali beadását követően Chindriş lőtte Iacob alatt a kapuba a labdát: 1:2.

A három perces hosszabbítás alatt az aradiak már nem tudtak egyenlíteni, így maradt a 2:1-es brassói siker, aminek következtében az UTA lépéshátrányba került az üldöző brassói és sepsiszentgyörgyi csapattal szemben.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas