Pontról pontra – Hírszedegető

Írta:
2017. szeptember 24. 18:49 (vasárnap) /

Atlétika. Örökre eltiltották a versenyzéstől a török Asli Cakir Alptekint.

A 32 éves futónő először a 2004-es junior világbajnokság után bukott meg. Akkor két évre tiltották el, de nem tanult az esetből, és később ismét tiltott szerekhez nyúlt, ami miatt megfosztották a 2012-es londoni olimpián, 1500 méteren szerzett aranyérmétől is. Továbbá elvették a 2012-es Európa-bajnoki címét, illetve megkapta a jól megérdemelt nyolc éves eltiltást.

Ezt végül a felére csökkentették, ám most ismét megbukott, itt pedig betelt a pohár a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), és örökre eltiltották a török atlétát. (NSO) Kamion Eb. Kiss Norbert első és harmadik helyezett Le Mans-ban. Az első futamot a harmadik, a másodikat pedig az első helyen zárta a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a gyorsasági kamion Eb franciaországi versenyhétvégéjének szombati napján.

A Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője a fordított rajtrács szabálya értelmében a hatodik pozícióból vághatott neki a második szombati viadalnak, amelyen elsőként haladt át a célvonalon. Vasárnap újabb időmérőt, majd ismételten két futamot rendeztek Le Mans-ban. (MTI) Neymar drágán megfizethet. A világ legdrágább sportolója komoly zűrbe keveredett londoni kiruccanása miatt. Kimaradt a Paris Saint-Germain keretéből a 222 millió euróért megvásárolt Neymar, aki jól mutatkozott be új csapatában, ám máris fegyelmi gondjai voltak. Összeveszett csapattársával, Edinson Cavanival egy tizenegyes miatt, ám a spanyol Marca szerint ennél is nagyobb vihart kavart londoni kiruccanása. A focista hétfőn bukkant fel az angol fővárosban a Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton és (a magyar) Palvin Barbara társaságában, a lapértesülés szerint Párizsban nem járultak hozzá Neymar angliai kirándulásához, mivel nem is tudtak arról. Palvin egész éjjel a sztárral bulizott, és hajnalban távozott Neymar szállásáról. (blikk.hu) Dél-koreai téli olimpia. Hiába kockázatos, nem hagyják ki az amerikaiak a dél-koreai téli olimpiát. A francia sportolók nem utaznak oda, ha elmélyülne a koreai krízis. A biztonságot fenyegető lehetséges veszélyek ellenére az Egyesült Államok sportolói azonban rajthoz állnak a februári téli olimpián a dél-koreai Phjongcshangban – mondta az AP hírügynökségnek az amerikai nemzeti olimpiai bizottságának biztonsági főfelelőse. A phjongcshangi téli olimpiát február 9-e és 25-e között rendezik.

Úszás. Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke. A Magyar Úszószövetség vasárnap tartotta rendkívüli közgyűlését, melynek legfontosabb napirendi pontja a visszahívott Bienerth Gusztáv utódjának, vagyis az új elnöknek a megválasztása volt az öt kandidáló közül (Wladár Sándor és Czene Attila korábbi olimpiai bajnok úszók; Hornyák Viktor, Széles Sándor, az Úszó-nevelő Műhely vezetője; Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke, valamint Horváth Gergő Domonkos, aki az úszósporton kívülről jőve vállalta a megméretést). Végül Wladár Sándort választották meg új elnöknek, megbízatása öt évre szól. Két elnökjelölt maradt végül a Magyar Úszószövetség tegnapi közgyűlésén: Wladár Sándor és Horváth Gergő Domonkos – utóbbit viszont nem vette fel a jelölőlistára a közgyűlés. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a lényegi kérdés. A főtitkár Batházi István, a szakmai alelnök Turi György, az általános alelnök pedig Becsky András lett.

 

Hozzászólások