Hétfõ, 2019. február 18., 05.52

Raikkönen elismerte hibáját, Vettel boldog

Sebastian Vettel bevette a várat, nagyon örült is a sikernek a Ferrari pilótája. Kimi Raikkönen elismerte, hogy ő hibázott, büntetése megérdemelt, Lewis Hamilton pedig várja a következő csatát. Elképesztően izgalmas Brit Nagydíjat láthatott a közönség, már közvetlenül a rajt után felbolydult minden, miután Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton összekoccant, emiatt a pole-pozíciós brit megforgott és az utolsó helyek egyikéről zárkózott vissza végül másodiknak. Sebastian Vettelnél szombaton még féltek, hogy esetleg a nyaksérülése miatt nem bírja majd végig a futamot, a félelem alaptalan volt, a német ász győzni tudott azon a pályán, ahol évek óta verhetetlen volt a Mercedes.

„A biztonsági autó kicsit megfűszerezte ezt az egyébként sem könnyű versenyt. Meg kellett találnom azt a rést, ahol előzhetek a győzelemért. Nem voltam biztos benne, hogy sikerül bevennem a kanyart, de végül jól számoltam ki és összejött az előzés. Nagyon boldog vagyok. Hatalmas köszönettel tartozom a csapatnak a háttértámogatásért. Tegnap még nem voltam teljesen 100%-os, de mára teljesen megoldódott a probléma” – nyilatkozta nagy örömmel a futamot megnyerő Sebastian Vettel.

A második helyezett Lewis Hamilton ismeretlen okból (rosszullét, vagy az első körös incidens miatti csalódottság miatt) csak a díjátadó után mondta el véleményét. „Szerintem ez volt az év versenye, de sajnálom, hogy nem sikerült megfelelnem az elvárásoknak, pedig ez a világ legnagyszerűbb közönsége. A csapat is kőkeményen dolgozott a háttérben és a taktikánk is megfelelő volt. Megmaradt az esélyünk, ezek után is keményen fogok harcolni” – fogalmazott a világbajnoki címvédő, aki nagyon csalódottnak tűnt a rendkívül komoly felzárkózás ellenére is. „A harmadik kanyarban blokkolt a kerekem, így megforgattam Lewist. Emiatt elég nehézzé tettem a saját versenyemet. A büntetésem? Jogos volt, mivel én hibáztam és megkaptam érte, ami járt, megérdemeltem. Utána viszont nagyot küzdöttem. A hiba és a tíz másodperces büntetés nélkül jobb is lehetett volna, de megpróbáltam mindent, amit csak lehetett, ennyi sikerült” – ismerte el hibáját a harmadik helyen végző Kimi Raikkönen. (formula.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'