Csütörtök, 2018. július 19., 00.40

Robert Kubica sikeres tesztnapon van túl a Williamsnél

2017. október 12., 18.29
Csütörtök

Robert Kubica túl van az első tesztjén a Williams-istállónál, és készen áll arra, hogy a jövő hét elején a Hungaroringen is beüljön a csapat 2014-es autójába. A lengyel pilóta egynapos gyakorlása a csapat elmondása szerint sikeres volt, bár semmiféle adatot nem hoztak nyilvánosságra a körözésről. Kubica jövő héten ül autóba a Hungaroringen, ahol már augusztus elején is tesztelt egy idei Renault-val. A következő napon Paul di Resta ül a Williamsbe, a csapat így hasonlítja egymáshoz a két versenyző teljesítményét.

Nem ez az első alkalom, hogy a csapat teszten veti össze a pilótákat a versenyzői állásért. Jenson Button a 2000-es idény előtt ilyen teszten szerezte meg a versenyzői állást a brazil Bruno Junqueirával szemben, 2005-ben pedig Nick Heidfeld „győzte le” a szintén brazil Antonio Pizzoniát.

Persze még az is lehetséges, hogy Felipe Massa marad Lance Stroll csapattársa 2018-ban, vagy ha sikerül meggyőzni a Martinit, hogy ne ragaszkodjon 25 évnél idősebb versenyzőhöz, Pascal Wehrlein is befuthat.

Kubica a 2011-es idény előtt ralibalesetben súlyos karsérülést szenvedett, azóta nem indult F–1-es futamon.

 

(nso.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'