JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 12.15
Nemzetek Ligája

Rosszul kezdett a román és a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában az első Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt
A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában az első Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt
A válogatottak a sorozat minden osztályában négy csoportban játszanak oda-visszavágós alapon. Az eredmények alapján a B, a C és a D osztály csoportgyőztesei feljutnak, az A, a B és a C osztály csoportutolsói pedig kiesnek. Az A osztály négy csoportgyőztese jövő júniusban négyes döntőn vesz részt.  A Nemzetek Ligájában négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.   (MTI)


Románia–Montenegró 0:1

Románia válogatottja pénteken este Ploieşti-en, azaz hazai pályán nem bírt a kb. 620 ezer lakosú Montenegró válogatottjával.Persze világos, hogy egy országok teljesítményét még a sportban sem lakosainak száma szerint ítéljük, az azonban meggondolkoztató, hogy egy ilyen kicsiny (két, romániai átlagmegye lakosságú) ország válogatottja hogyan tud, idegenben, ellenállni egy elméletileg sokkal esélyesebb csapatnak.  Nos, ezt a szakembereknek kell elemezniük. Ami tény: az utóbbi két esztendőben ez már a harmadik meccs, amelyen nem sikerül legyőzni Crna Gora csapatát.És még azt sem mondhatnánk, hogy csak a balszerencse játszott közre. Illetve mégis, ha azt számítjuk, hogy a román játékosok lövései, fejesei (nem túl gyakoriak) rendre elkerülték az ellenfél kapuját.
A második félidőben már gyakrabban veszélyeztették az ellenfél kapuját a román játékosok, s bár a 77. perctől tízfős csapattal álltak szemben egy montenegrói játékos kiállítása után, ez semmit sem használt, az összecsapás 0:0-val ért véget egy (az UEFA büntetése nyomán) nézők nélküli stadionban lezajlott mérkőzésen. 

Finnország–Magyarország 1:0

Szombaton este a magyar válogatott a finnországi Tamperében kezdte meg szereplését a Nemzetek Kupájában – egy pár napja kinevezett (eddig sikeresnek bizonyult) olasz szövetségi kapitány vezetésével. Szombaton kora délután, több barátom, ismerősöm igazolhatja, azt mondtam: legalább egy gólt rúgnának a magyarok. Nem rúgtak az őszintén szólva fociban igen szerény képességű finnek ellen (akiknek azonban más sportágakban ragyogó eredményeik vannak). Hát nem rúgtak, a néhány (igen kevés) helyzetüket is elpuskázták (jószerivel alig ment kapura lövésük), s bár a fiúk igen bátran küzdöttek – mondja egy magyar sportriporter –, dicsőségükre szolgáljon, hogy csak a helyzetkihasználással volt gond.Szerintem nem csak (rengeteg volt a technikai felkészületlenségből, a pályai rövidlátásból adódó rossz átadás is). Akárhogy: a focit mindmáig gólra játsszák, s ha száz helyzetet kihagysz, s az ellenfél egyetlen egyet belő, az győz.A finnek egyébként a második félidőben két kapufát is eltaláltak, s pár centiméter hiányzott ahhoz, hogy az eredmény ne 1:0 maradjon.A szebb napokat is megért román és magyar fociválogatott, pillanatnyilag, úgy tűnik legalábbis a legutóbbi, hétvégi mérkőzések után, nagyon messzire áll az európai élvonaltól.

A spanyolok a Wembleyben verték Angliát

Luis Enrique győzelemmel mutatkozott be a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, miután az általa irányított együttes 2:1-re nyert a londoni Wembley Stadionban a Nemzetek Ligája szombati játéknapján, az A osztályban. 
Bár Marcus Rashford góljával az angolok szereztek vezetést, a szinte végig fölényben futballozó spanyolok még a szünet előtt fordítottak, később pedig már nem változott az eredmény (1:2). 
A 97. percben a játékvezető a kapus akadályozása miatt nem adta meg Danny Wel­beck szabályosnak tűnő gólját. A második félidő elején Luke Shaw komolynak látszó fejsérülést szenvedett, amikor ütközött Dani Carvajallal. A Manchester United hátvédje néhány pillanatra az eszméletét is elveszítette, végül oxigénmaszkban és hordágyon vitték le a pályáról. Később kiderült, hogy az öltözőben némileg jobban lett, és telefonon üzenni tudott a családjának. Hosszas ápolása miatt a bíró tíz és fél percet hosszabbított a rendes játék­időt követően. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Bódis Miklós / Hétfõ, 2018. szeptember 10., 11.18 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ellentmondás van a cikkben : Románia-Montenegro most 0-1 vagy 0-0 ???

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'