Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 03.44

Rosszul sült el a nagybányai turné

Értékelvén a VRK Nemzeti Divízióbeli őszi teljesítményét (a csapat bejutott az 1-6. helyeket eldöntő “felsőházba”), a Temesvári Városi Tanács – a további jó felkészülési körülményeket biztosítandó – 4 milliárdot utalt ki számukra.

Ennek is köszönhető az a 10 napos edzőtáborozás, amit a csapat Menyházán tölthetett el a hónap elején, és amely már az új edző, a Bukarestből érkezett Gheorghe Văcaru irányítása alatt telt el.

A fárasztó alapozást követően egy nagybányai meghívásnak tettek eleget, ahol egy három napos –az egykori játékosról, Ghiţă Damianról elnevezett–  emlékturnén vettek részt.

A hirtelen jött lehülés aszfaltkeménységűvé változtatta a Remin pályáját, így nem csoda, hogy a játékosok egész sora sérült meg.

Köztük volt, sajnos, néhány temesvári rögbis is: a legsúlyosabb Gheorghe Paraschiv és Fântânaru (Ciociaval együtt ők a Remin kölcsönjátékosai) helyzete, akik begipszelt lábbal tértek haza Temesvárra. De Tănase, a 30. életévét a napokban betöltött csapatkapitány, Dumitru Paraschiv és Stoichiţă is “maradandó” emlékekkel távozott a Zazar-parti városból. A sok sérült játékosuk miatt ––és újabbak elkerülése érdekében– a temesváriak le is mondták vasárnapi 2. találkozójukat Apjókék ellen.

A tornát különben a házigazdák nyerték meg, miután a Metrorexet 55:0-ra, a VRK-t pedig 38:3-ra legyőzték.

Március 1.-i kupaellenfelük, a 2. osztályban szereplő Metrorex ellen a temesváriak is nyertek, de ezt a mérkőzést csak az “ismerkedési” jelzővel láthatjuk el, mert a bukaresti, hivatalos mérkőzésen nyilvánvaló, hogy más körülményekre kell számítaniuk.

A VRK fő gondját szegényes játékkerete jelenti. Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi játékosállománnyal nem táplálhatnak vérmes reményeket a tavaszi szezonban: tőlük legfeljebb a tisztes helytállás lehet a maximális elvárás.

A téli szünetben nem sikerült –az amúgy is pangó belföldi piacról– értékes játékosokat Temesvárra csalogatni. A szóba jöhető játékosok közt szereplő Liviu Mamoc is pár napos itt tartózkodás után visszatért Bukarestbe, miután elszálásolását  nem az igénye szerint rendezte le a klub.

A klubvezetés mégis abba reménykedik, hogy a március 6-án lezáruló határidőig mégis sikerül 1-2 játékost aláírásra bírni. Eddig csak az edző 22 éves fia az egyetlen komolyabbnak tűnő szerzemény, de van remény arra, hogy a Moldovai Köztársaságból két “első vonalbeli” (e csapatrészében tűnik a leggyengébbnek a gárda) játékost igazoljanak le: már intézik a munkavállalási engedélyüket.

Rajtuk kívül, Văcaru mester kinézte magának a Metrorex két játékosát is, de velük valószínűleg már csak a bajnoki szezon után erősíthetnek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'